Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Meclis’te şerh tartışması

Meclis’te şerh tartışması

ISPARTA 7.01.2017 08:02:00 0
Meclis’te şerh tartışması
Belediye Meclisi’nin Ocak ayı son toplantısında AK Parti grubu ile MHP grubu arasında ITKM’de açılan davada kira mahrumiyeti için 3 milyon liralık banka teminatı başkanlık makamına yetki verilmesi kararında şerh tartışması yaşandı.
Belediye Meclisi’nin Ocak ayı son toplantısı dün Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, başkanlığında  gerçekleştirildi. Toplantıda AK Parti grubu ile MHP grubu arasında şerh tartışması yaşandı. Tartışmanın konusu ise ITKM’de açılan davada kira mahrumiyeti için 3 milyon liralık banka teminatı başkanlık makamına yetki verilmesiydi.
Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer Tahir Gürakan, komisyon raporunu okuyarak, “Isparta 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2016/590 E, sayılı dosyasında görülmekte olan alacak davasında taraflarının Kadıahmetoğulları AŞ ve Isparta Belediye Başkanlığı olan davada 20.12.2016 tarihli ara kararı gereğince kira mahrumiyeti için açılan dava gereği 0 Milyon TL’nin &15 olan 3 Milyon TL’lik banka teminat mektubunun alınması ve mahkemesine ibraz edilmesi için başkanlık makamına yetki verilmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur” dedi.
 Komisyon raporunun okunmasının ardından söz alan AK Partili Emine Yaşar Bilir Özdemir, karara şerh koyduklarını belirterek, şerhin okunmasını istedi. Komisyon Başkanı Gürakan ise kendilerine böyle bir kararın bildirilmediğini ve raporda yer verilmediğini söyledi. Tartışmaya Başkan Günaydın’da katıldı:
İŞTE O TARTIŞMA;
Emine Yaşar Bilir Özdemir: Bu karara şerh koymuştuk. Şerhin okunmasını istiyoruz.
Ömer Tahir Gürakan: Ben yazıyı görmedim. Komisyon toplantısında şerh koymadınız.
Emine Yaşar Bilir Özdemir: Biz arkadaşa verdik.  Gerekçeyi okuyayım.
Günaydın: Gerekçeyi okumanıza gerek yok. El kaldırmıyorsanız kaldırmayın. Gerekçenizi komisyon başkanına vermeniz gerekiyordu.
Emine Yaşar Bilir Özdemir: Yazılı gerekçemi okumak için alabilir miyim?
Günaydın: Hayır okuyamazsınız. Komisyona yazı gelmemiş. Komisyonu baypas ederek böyle bir evrak verilmez.
Emine Yaşar Bilir Özdemir: Komisyonda neden sadece ve sadece alacak ve kira mahrumiyetinden kaynaklı dava denildi ve fesihten bahsedilmedi. Biz adliyeye gidip dosyayı incelediğimizde bu davanın aslında bir fesih davası olduğunu gördük. Kira mahrumiyeti sadece maddelerden bir tanesi. Fakat fesih davasıyla ilgili hiçbir açıklama yapılmamış.
Günaydın: Bu konuyu komisyonda neden belirtmediniz. Ben oyluyorum.
Emine Yaşar Bilir Özdemir: 2011’den beri neden fesih yapılmadı;? Bu görevi kötü kullanmak mıdır? Buradaki zarar nasıl izah edilecek?
Tartışmanın ardından karar oy çokluğu ile kabul edildi. 

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °