Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Meclis Emekliler Ve Memurlar İçin Toplanıyor…

Meclis Emekliler Ve Memurlar İçin Toplanıyor…

ISPARTA 10.01.2022 06:29:00 0
Meclis Emekliler
Ve Memurlar İçin
Toplanıyor…
Meclis bu hafta memur ve emekliye ek zammı da içeren kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapacak.
 
TBMM Genel Kurulunda, Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak
Haftalık mesaisine 11 Ocak Salı günü başlayacak TBMM Genel Kurulunda, Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak.
Düzenlemeyle, kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde 1 Ocak-30 Haziran 2022 dönemi için uygulanacak artış oranı yüzde 5'ten yüzde 7,5'e yükseltilecek.
Gelir ve aylık ödemesi yapılanlara 1500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 2500 liraya çıkartılacak.
Cumhurbaşkanı, Türk lirası vadeli mevduat ve katılma hesaplarında ödenecek destek tutarı, hesaplama yöntemi ile destekten yararlanacak gerçek kişi kapsamını belirlemeye; nihai hesap açma tarihini öne çekmeye veya 31 Aralık 2023'e kadar uzatmaya yetkili olacak.
BOTAŞ tarafından bölgesel ve iklimsel koşullar dikkate alınarak il veya bölge bazında kademeli doğal gaz satış fiyatı uygulanabilecek.
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yüzde 25 olan devlet katkısı oranı yüzde 30'a çıkarılacak.
KOMİSYONLARIN GÜNDEMİ
Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, yarın AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler başkanlığında toplanacak. Komisyonda, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi görüşülecek.
Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonunun salı günkü toplantısında, Bünyan ile Tarsus Ceza İnfaz Kurumu inceleme raporu ele alınacak.
Dijital Mecralar Komisyonu, "Türkiye'de Gazeteciliğin Dijital Dönüşümü ve Sorunları" başlığında perşembe günü toplanacak; Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ile Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Nuri Kolaylı sunum yapacak.
Bu arada TBMM'de siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları da yapılacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Ocak Çarşamba günü yeni yılın ilk AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda partililere hitap edecek.

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °