Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

MAYDER Başkanı İlker Övey; Mahkumların Bir Kedi Kadar Değeri Yok Mu?

MAYDER Başkanı İlker Övey; Mahkumların Bir Kedi Kadar Değeri Yok Mu?

ISPARTA 23.09.2020 08:20:00 0
MAYDER Başkanı İlker Övey; 
Mahkumların 
Bir Kedi Kadar
Değeri Yok Mu?
Isparta Mahkum ve Mahkum Yakınları Derneği (MAYDER) Başkanı İlker Övey, ulusal TV kanallarının bir kedi için bile dakikalarca haber verdiğini belirterek; “Oysa, cezaevinden izinli çıktığı için yiyecek ekmek bulamayan muhkumlar görmezden geliniyor. Mahkumların bir kedi kadar değeri yok mu ki, haber yapılmıyor veya yapılamıyor?” dedi.
 
 
Bu konuda mahkumlarla ilgili duyarlılık göstermeyen tüm TV kanallarını esefle kınadıklarını ifade eden Isparta Mahkum ve Mahkum Yakınları Derneği (MAYDER) Başkanı İlker Övey, sosyal medya üzerinden yaptığı sitem dolu açıklamasında; “Bizim insanımızın bir denize düşen bir kedi kadar değeri yok ki. Bir TV kanalında çıkan vapurdan denize düşen kediyi 1,5 dakika, misafirliğe gelmiş kirpiyi 2 dakika haber yapıyorlar.
 
Benim izine çıkmış sabıkalı ve izinde olan mahkumunun açlığını parasızlığını, mağduriyetini, iş bulamayışını, iş bulamadığı ve aç olduğu için tekrar suça teşvik edildiğini bilen yok. Elin Suriyelisine dünya kadar destek sağlanırken izinli olmasına rağmen cezaevindeyken yediği yemek parasının izindeyken ödenmesini istediğini ve iş ekmek parası bulamadığı için tekrar suç işleyen mahkumu haber yapmayan veya yapamayan, cezaevleri virüsten kırılırken hala görüntülü görüşme sevdalarında gezen adalet bakanlığının haberini yapmayan ve cezaevlerinde mahkumu ölüme terk eden adalet bakanlığını haber yapmayan bir kediyi binlerce mahkum ve ailesine tercih eden yayın kuruluşlarını ve haber kanallarını esefle kınıyoruz. TGRT Haber, Show, Kanal D, ATV vb. yayın kuruluşları duyun sesimizi” paylaşımında bulundu.
 
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °