Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Madde bağımlılığı rehabilitasyon merkezi kurulacak

Madde bağımlılığı rehabilitasyon merkezi kurulacak

ISPARTA 28.05.2016 15:46:00 0
Madde bağımlılığı rehabilitasyon merkezi kurulacak
Isparta Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Ziya Şahin, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Müdürlük olarak madde bağımlılığıyla mücadele için hazırlanan Sağlıklı Gençlik, Bilinçli Aile, Güvenli Toplum Projesi hakkında bilgiler veren Şahin, madde bağımlılığını asgari düzeye indirme çalışmalarının olduğunu söyledi. Projeye tam destek veren Başkan Günaydın da, belediye olarak da ayrıca böyle bir çalışma içerisinde olduklarını ve projesinin tamamlanmak üzere olduğunu dile getirdi.
Isparta Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Ziya Şahin, müdürlük olarak madde bağımlılığı ile mücadeleyle ilgili bir çalışma içerisine girdiklerini belirterek, “Bu kapsamda Sayın Başkanımızı ziyaret ederek desteklerini aldık. Isparta Belediyemiz, SDÜ, İl Sağlık Müdürlüğü’müz ile birlikte madde bağımlılığı konusunda bir farkındalık yaratılması amacıyla bir proje hazırladık.  Projemizin ismi Sağlıklı Gençlik, Bilinçli Aile, Güvenli Toplum Projesi. Projemizi hazırlayarak BAKA’ya sunduk. Bugün de başkanımıza proje hakkında bilgi verdik. Kendileri desteklerini esirgemediler. Önümüzdeki süreçte projemizi faaliyete sokmak suretiyle bu şehirde madde bağımlılığının asgari düzeye indirilmesi için çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz” dedi.
Madde kullanımının ülke çapında önemli boyutlara ulaştığını belirten Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bütün kurumların bu konuya duyarlı olması gerektiğini ve sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Günaydın, “Madde bağımlılığıyla mücadele noktasında, madde kullanan kişilerin aileleriyle de daha önceden bir çalışma içerisine girmiştik. Bu çalışmalarımız da bir yandan devam etmekte. Madde bağımlığı noktasında vahim bir durum var. Böyle bir projenin de hayata geçirilmesi gerekliliği ortadadır. Belediye olarak bu konuda modülasyon sistemli bay-bayan madde kullanıcıları için ağaçlık bir alanda, çiftlik şeklinde kurulacak bir merkezde rehabilitasyon ve bakım için proje geliştirme çalışmalarımız var. İnşallah fiziki anlamda da projemizin yapımına da hız veriyoruz. Bir yıla kadar böyle bir binayı ve tesisi kurma düşüncemiz var. Ön çalışmalarımız bitmişti. Konunun netice alması gerekiyor. Ülkemize de örnek olmasını düşündüğümüz bir rehabilitasyon merkezi düşünüyoruz. Yapılacak olan merkez insana hizmet tesisi olacaktır. Isparta Denetimli Serbestlik Müdürümüzün de hazırlamış olduğu projeye tam destek veriyoruz. Bu konuda da üzerimize düşen her türlü göreve hazırız” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °