Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Lösemili çocukların buruk sevinci

Lösemili çocukların buruk sevinci

ISPARTA 23.03.2018 06:33:00 0
Lösemili çocukların buruk sevinci
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Isparta Temsilcisi Çetin Demircan, İlimizde LÖSEV’e kayıtlı 18 çocuk bulunduğunu belirterek, SDÜ Tıp’a Çocuk Hematoloğu ve Çocuk Onkoloji Uzmanının gelmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ancak bu doktorların tedavisi başka illerde devam eden hastaları kabul etmemesinden dolayı maddi, manevi zor durumda kaldıklarını söyledi.
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) bu yıl 20. kuruluş yılını kutluyor. 20 yılda pek çok lösemili ve kanserli çocuğun tedavisine, hayata sıkı sıkı sarılmasına destek olan LÖSEV, Isparta’da da hizmet veriyor. LÖSEV Isparta Temsilcisi Çetin Demircan, İlimizde uzun yıllardır yaşadıkları doktor eksikliğinin giderildiğini belirtti ancak yaşanan başka bir sorunu anlattı.
ÇOĞU AİLE ISPARTA’YI TERK ETTİ
LÖSEV’e Isparta’da 18 çocuk ve 19 yetişkinin kayıtlı olduğunu belirten Demircan, “Ancak kayıtlı olmayan hastamız da çok fazla. SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne Çocuk Hematoloğu ve Çocuk Onkoloji Uzmanı geldi ve tedaviye başladılar. Uzun yıllarca yaşadığımız bu sorun ortadan kalktı. Fakat şuanda tek sıkıntımız daha önce tedavisini il dışında görenlerin burada tedavi olamaması. Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerde tedavi gören hastalarımız var. Buradaki doktorlarımız tedavinin ortasında hasta almak istemiyorlar. Bu da hastalarımızı ve ailelerimizi maddi, manevi çok etkiliyor. Bunu vakfa da bildirdik ama yapabilecek şey yok. Çocuklarımıza ve ailelerimize Allah güç kuvvet versin diyoruz. Zaten il dışından gelip gitmek zor olduğundan dolayı çoğu aile Isparta’yı terk etti ve tedavi sürecinde Antalya, İstanbul gibi yerlere yerleştiler” dedi.
“KANSER ÇAĞIMIZIN GRİP VAKASI OLMA YOLUNDA”
Isparta’da kanser vakalarında gözle görülür bir artış olduğunu ileri süren Demircan, “Bütün kanser türlerini de içine katacak olursak Isparta’da kanser vakalarında gözle görülür bir artış var. Bundan 5 sene önce doktorlarımız bize ‘sizi şimdi parmakla gösteriyorlar. Ama 5-10 yıl sonra her evde 2-3 kanser hastası olacak. Çağımızın grip vakası gibi olacak’ demişlerdir. O duruma doğru gidiyoruz” diye konuştu. GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °