Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Lavanta Kokulu Köy; Yeni Sezona Hazırlanıyor

Lavanta Kokulu Köy; Yeni Sezona Hazırlanıyor

ISPARTA 15.06.2021 07:21:00 0
Lavanta Kokulu Köy; 
Yeni Sezona 
Hazırlanıyor
Isparta’da lavanta kokulu köy olarak bilinen Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyü, 20 Haziran’da başlaması beklenen yeni sezona hazırlanıyor.
 
Geçtiğimiz yıl 1 milyona yakın kişinin ziyaret ederek lavanta bahçelerinde hatıra fotoğrafı çektirdiği ve unutulmaz zamanlar geçirdiği Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyünde bugünlerde hummalı bir çalışma var. Lavanta kokulu köyde sezonda oluşan trafik sıkışıklığını önlemek için Isparta İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz yıl açılan bin 600 metrelik çevre yolunda ekipler tarafından geçen yıl da asfaltlama çalışmaları yapılmıştı.
KÖYDE HUMMALI
BİR ÇALIŞMA VAR
Köyde bu günlerde köy muhtarlığı tarafından yürütülen ve yöresel ürünler ile yöresel yiyeceklerin satışının yapılacağı ve geçen yıl inşa edilen standların elden geçirilmesi çalışmaları devam ediyor. Köyde alternatif turizme uygun olarak faaliyetlerine geçtiğimiz yıl başlayan Gül yağı atölyesi, doğal gül suyu ve yağı çıkartılan atölyeler bu yıl da ziyaretçilerini ağırlayacak.
LAVANTADA HASAT
DÖNEMİ 20 HAZİRAN’DA
BAŞLAYACAK
Kuyucak’ta 20 Haziran’da başlaması beklenen ancak, bu yıl gerek Nisan ve Mayıs aylarındaki kuraklık gerekse Haziran ayında gelen yağışlar nedeniyle sezonun biraz daha geç açılabileceği belirtiliyor. Sezon öncesi hazırlıkların tüm hızı ile sürdüğü köyde lavanta bahçeleri. Yol üzerinde bulunan lavanta ürünlerinin satışının yapıldığı iş yerlerinde de raflar sezona hazır hale getiriliyor.

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °