Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KYK’da Kültür Buluşmaları

KYK’da Kültür Buluşmaları

ISPARTA 24.03.2018 09:03:00 0
KYK’da Kültür Buluşmaları
Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde barınan yabancı uyruklu öğrenciler düzenledikleri gece ile Türk öğrenci arkadaşlarına hem ülkelerini ve kültürlerini tanıttılar hem de doyasıya eğlendiler.
İçlerinde çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerin de bulunduğu ve bünyesinde 17 bin öğrenciyi barındıran Isparta Kredi Yurtlar Kurumu Afgan uyruklu öğrencileri dün düzenledikleri program ile kültürleri paylaştılar. Programda çeşitli gösteriler ve Afgan müzikleri de yer aldı. Öğrenciler Afgan müzikleri ile hem eğlendi hem de Afgan kültürünü tanıdılar.
Afganistan Türkiye Dostluk Gecesi’nde konuşan Afgan öğrenci başkanı Atık Yolghoz “Biliyorsunuz ki Afganistan Türkiye dostluğu 1920’li yıllara dayanmaktadır. Biz gençler olarak ta nereye gidersek gidelim bu dostluğu sürdüreceğiz.
Isparta Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Cumhur Ziya Kurt, gönüllerdeki Afganistan sevgisinden bahsederek, Afganistan ile dostluğumuzun geçmişi bin yıla dayanır dedi. Ayrıca Kurt “Afganistan’lı kardeşlerimiz ülkelerinin kalkınıp gelişmesi ve çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması adına bu gün bizim aramızda. Onları misafir edip, eğitim hayatlarına katkıda bulunuyoruz.” İfadesinden bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °