Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Kuzukulağı Şenliği yapıldı: Doğaseverler Aksu’da buluştu

Kuzukulağı Şenliği yapıldı: Doğaseverler Aksu’da buluştu

ISPARTA 7.07.2019 05:51:00 0
Kuzukulağı Şenliği yapıldı: 
Doğaseverler 
Aksu’da 
buluştu
Aksu ilçesinin Kuzukulağı Yaylasında 3 Temmuz’da başlayan Şenlik, bugün yapılacak etkinliklerle sona eriyor. Etkinliklere Vali Ömer Seymenoğlu, Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz başta olmak üzere binlerce vatandaş katıldı.
 
Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen doğa tutkunlarının yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda gibi ülkelerden gelen ziyaretçilere de ev sahipliği yapan Kuzukulağı Yaylasının eşsiz doğasında kamp kuran misafirler doğal güzelliklerin, güneşin ve temiz havanın tadını çıkarıyor.
 
Aksu ilçesindeki Kuzukulağı Yaylasını bir kale gibi çevreleyen kayalıklar ise yekpare yüzeyiyle profesyonel dağcılara en zevkli tırmanışlarını yaşatıyor. Etkinlik esnasında tırmanışlarını gerçekleştiren iki dağcıyı yayladan dürbünlerle izleyenler ise bu uzaklıktan bile duydukları heyecanı gizleyemiyor. Kuzukulağı kayalıkları 19 alpin tırmanış rotasından biri ve 30’dan fazla tırmanış rotasına sahip. Dünyaca ünlü Fransız dağcılar Stéphanie Bodet ve Arnaud Petit tarafından yayınlanan ‘Parois de Legende’ (Efsane Duvarlar) adlı kitapta Türkiye’den yer alan tek parkur da Kuzukulağı kayalıklarında bulunuyor.
 

Salı 13 ° / 3 °
Çarşamba 10.9 ° / 4.8 °
Perşembe 6.3 ° / 1.5 °