Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Kurtulmuş Isparta'da konuştu: Bu memlekette FETÖ mağduru yoktur

SDÜ’de 2016-2017 yılı akademik açılış töreninde ilk dersi Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş verdi.

ISPARTA 21.10.2016 16:17:00 0
Kurtulmuş Isparta
Süleyman Demirel Üniversitesi’nin(SDÜ) 2016-2017 Akademik Yılı açılışı Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker H. Çarıkçı, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, akademik yılı açılışı nedeniyle ‘Vatan, Millî İrade ve Demokrasi’ konulu ilk dersi verdi.  Ders öncesinde FETÖ ile mücadeleye değinen Kurtulmuş, yanlışlıkları düzelteceklerini ama yufka yürekli olmayacaklarını belirterek, “FETÖ mağduru yoktur, FETÖ tarafından mağdur edilen 79 milyon millet vardır” dedi.
ÇARIKÇI: ÜNİVERSİTELERİN DAHA AKTİF BİR BİÇİMDE ULUSLARARASI
PLATFORMLARDA SÖZ SÖYLEMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ
Tören müzik dinletisiyle başladı. Ardından açış konuşmasını SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı yaptı. Ülkemizin içinde geçtiği bu kritik süreçte herkese olduğu gibi üniversitelere de görevler düştüğünün bilincinde olduklarını dile getiren Prof. Dr. Çarıkçı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok boyutlu bir saldırı altındayız ve bunun farkındayız. Bu saldırı kalkışma, terör, algı operasyonları, karalama, iftira kampanyaları, manipülasyonlar gibi birçok araç kullanılarak ulusal ve uluslararası platformlarda yürütülmekte, bizler de bu operasyonlarla nelerin amaçlandığını çok iyi bilmekteyiz. Topyekun yapılmakta olan bu mücadelede 181 Türk üniversitesinin daha aktif bir biçimde uluslararası platformlarda söz söylemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu platformlarda yapılan mücadelenin de en az diğerleri kadar olduğunu biliyoruz. Bu konuda Süleyman Demirel Üniversitesi’nin üzerine düştüğü görevleri her düzende yaptığını ve yapacağını buradan  özellikle belirtmek isterim.
HİÇBİR ŞEY 15 TEMMUZ ÖNCESİ GİBİ OLMAMALI
Hiçbir şey 15 Temmuz öncesi gibi değil ve olmamalı da. 15 Temmuz süreci vatanımızın, bayrağımızın, bağımsızlığımızın, ve demokrasimizin ne kadar paha biçilmez olduğunu bize bir kez daha öğretti. Ben inanıyorum ki; Türk milletinin her bir bireyi 15 Temmuz öncesine kadar daha inançlı, daha vatansever ve daha demokrasi yanlısıdır. 15 Temmuz bu kahraman milletin gençlerinin slogan üretmenin çok ötesinde milleti ve vatanı için canını verdiğini herkese göstermiştir. Bazen acımasızca eleştirilen bu gençlik Çanakkale’de savaşan yaşıtlarından hiç de farklı olmadığını bir kez daha tüm dünyaya ispatlamıştır.  Değerli öğrenci kardeşlerim; bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 vizyonuna ulaşması için çok çalışacağınıza, gayret göstereceğinize ve gerektiğinde bayrağınıza ve vatanınıza sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum.”
VALİ GÜNAYDIN: HAİN KALKIŞMASININ ÖNÜNE DE GENÇLERİMİZ GEÇTİ
Isparta Valisi Şehmus Günaydın ise konuşmasında yetişmiş insan gücünün ülkelerin en büyük zenginliği ve serveti olduğunu belirtti. Vali Günaydın, “Bu konuda da önemli görevler üstlenen kurumlardan birisi de üniversitelerimizdir. Son yıllarda ülkemizde ortaya konan çalışmalarla 81 vilayetimizin tamamında üniversiteler açılmış ve bu konuda da çok önemli mesafeler alınmıştır. Ülkeler fiziki sermayeye sahip olabilir, altyapıya sahip olabilir fakat beşeri sermayeye sahip değilse dünya ile rekabette çok geride kalacaktır. Çok şükür ülkemiz beşeri sermaye anlamında çok zengin bir ülke. Tabi bu beşeri sermayenin kullanılması için de üniversitelerimizin bu anlamda çok ciddi çalışmalar ortaya koyması gerekmektedir. Biz bu anlamda da üniversitelerimize, hocalarımıza ve öğrencilerimiz güveniyoruz. Ülkemizi kuşatma zihniyetinden kurtarmanın yolu da çok çalışmaktan geçiyor. Ülkemiz üzerinde hesabı olanlar bizim yetişmiş insan gücümüzü hesaba katmadılar. Biz bu gençlerimizi 15 Temmuz’da her alanda sahada gördük, tankın önüne yattılar. Hain kalkışmasının önüne de gençlerimiz geçti. Bu konuda da çok önemli görevler yaptılar” şeklinde konuştu.
ISPARTALI VATANDAŞLARIMIZIN DİK DURUŞU, ONLARIN ÇABASINI AKAMETE UĞRATMIŞTIR
Öte yandan 15 Temmuz gecesi Isparta’da yaşananları anlatan Vali Günaydın, “Hain çete mensupları 15 Temmuz gecesinde Isparta’da harekete geçtiklerinde Ispartalımızın şehirlisini gördüler karşılarında. Traktörüyle yola çıkan Ispartalı köylümüzü gördüler ve 16 Temmuz sabahına kadar da verilen görevi yerine getirmek için olağanüstü çaba ve gayret gösterdiler. Ama onların bu çaba ve gayretleri Isparta’da yaşayan vatandaşlarımızın cesareti ve dik duruşu sayesinde akamete uğramıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın sokağa çağırmasıyla ülkemizin her yerinde olduğu gibi Isparta’da sokağa çıkan hemşerilerimizi bir kez daha kutlamak istiyorum” dedi.
KURTULMUŞ: HER BİRİSİNİN O KAHRAMANLIKLARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM
Konuşmalarına ardından kürsüye Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş geldi.  Yeni öğretim yılı üniversitenin daha ileriye gitmesi için bir fırsat olacağını dile getiren Kurtulmuş, “15 Temmuz’da şehit olan 241 şehidimizin ruhu şad olsun diyerek sözlerime başlıyorum. O akşam yaralanan 2 binin üzerinde kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Ama en az şehitlerimiz ve gazilerimiz kadar büyük bir şuurla hiçbir korku ve endişe taşımadan meydanlara çıkan, ölürsem şehit, kalırsam gaziyim diyerek meydanlardaki Türkiye ve bu milletin düşmanlarının tankların, tüfeklerinin önüne göğsünü siper ederek, o geceki kahramanlıkların her birisini ayrı ayrı hatırlıyor, her birisinin o kahramanlıkları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.
ISPARTA’DA GÖĞSÜNÜ SİPER EDEN TÜM ISPARTALILARDAN ALLAH RAZI OLSUN
15 Temmuz gecesi Isparta’dan Ankara’ya gitmeye çalışan askeri birliklerin engellendiğine dikkat çeken Kurtulmuş, “Isparta’dan Ankara’ya gitmiş olsalardı o darbe teşebbüsü akşamında çok sayıda insanı şehit etmekten, gözünü kırpmadan oraya sürülecek olan bazı hain çete mensuplarına Isparta’da göğsünü siper eden tüm Ispartalılardan Allah razı olsun” dedi.
15 TEMMUZ BUNLARIN HEPSİNDEN DAHA BÜYÜK BİR İHANETTİR, DAHA HAİN BİR TEŞEBBÜSTÜR
“15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” diye Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “15 Temmuz aynen Türk tarihinde Sakarya gibi, Dumlupınar gibi, Çanakkale Savaşı gibi, Kurtuluş Savaşı gibi her bir sayfası iftiharlarla, kahramanlıklarla dolu olan tarihimiz şanlı sayfalarından biridir. Planları gayret iyi yapılmış, nerede ne yapacaklarını çok iyi bilerek yola çıkmış, arkasında, içeride ve dışarıda çok sayıda destek almış eşkıya çetesi, milletin iman dolu çelik göğsünde söndürüldü ve Allah’a çok şükür 15 Temmuz’da Türkiye için belki en önemli kahır tarihlerinden birisi olacak o gece, bir demokrasi şölenine, bir demokrasi destanına, bu ülkenin istiklalinin ve istikbalinin kurtarıldığı bir büyük kahramanlık destanına dönüştü.  Onun için o gece yaşananları hiçbir şekilde unutmayacağız, unutturmayacağız. O hain gecede ortaya konulanlar sevgili gençler; Anadolu Trakya ve  Rumeli topraklarında tarih boyunca gördüğümüz en büyük ihanettir. Nice ihanetler gördük. Diriliş Ertuğrul’u izliyorsunuz, orada bir takım  ihanet sahneleri var. onlar ne ki ona benzer ne ihanet gördük. Bunların bir kısmı arkadan hançerlemelerdi, bir kısmı saray entrikalarıyla bir takım zarif ihanetlerdi. Ama Allah’a çok şükür bu millet hepsini aştı. İnanın ki 15 Temmuz bunların hepsinden daha büyük bir ihanettir, daha hain bir teşebbüstür.
ADALETSİZLİK VE HAKSIZLIK YAPMAYIZ, KURUNUN ARASINDA YAŞ YANMAZ
Çünkü 1 asır sonra Ortadoğu coğrafyası yeniden şekillendirilirken büyük ve güçlü bir Türkiye istemeyenlerin, Türkiye’yi bertaraf etmesi için planlanmış bir darbe teşebbüsüydü. Sıradan sadece bir iktidar değişimi değil, Allah muhafaza eğer o akşam sayın cumhurbaşkanımızı bulup, şehit ederek o süreci başlatmış olsalardı bugün bu toplantıyı burada yapıyor olmayacaktık. Türkiye’nin tüm şehirleri Isparta’da buna dahil olmak üzere belki kan gölüne dönecekti. Bu hain çetenin beklediği, hedeflediği bir iç savaş, arkasından Türkiye’nin Irak ve Suriye gibi paramparça haline gelmesiydi. Dolayısıyla insanlar bazen içinde yaşadıkları zaman olayların ne kadar büyük ne kadar önemli olduğunu kavrayabilirler. 3-5 sene sonra çok daha büyük bir şekilde hangi vahim durumla karşılaştığımızı anlayacağız. Bu hain çete algı operasyonları da yapıyor. Bu çeteyle irtibatlı, iltisaslı olan, bunların yanında olan, gölgesinde, sağında, solunda, arkasında duran her kim varsa bu hain teşebbüsün bedelini ödeyecek, millete hesap verecek. Bu arada yanlış yapılanlar yok mu var, benim bildiğim var. yanlışlıkları düzeltiriz. Adaletsizlik yapmayız, haksızlık yapmayız, kurunun arasında yaş yanmaz. Ama hemen 17 Temmuz’da yaptığımız toplantı da dedik ki; bu herifler yenildik, kenara çekilelim demezler. Aynı darbe teşebbüsünü yapamazlar. TSK kendi içindeki parazitlerini temizliyor, temizledikçe güçleniyor, güçlendikçe yurtdışındaki operasyonlarını yapıyor. Aynı şekilde emniyet güçlerimiz, yargı mensuplarımız, üniversitelerimiz bunlardan temizleniyor.
BOMBAYI KOYAN EŞKIYANIN ARKASINDA BİNLERCE İNSANIN
İRADESİ OLDUĞUNDAN HİÇ ŞÜPHEMİZ YOKTUR
Avrupa Birliği’nin hukuki tabiriyle devlet bunlardan arındırılıyor. Ama bunlar da yenildik kenara çekileceğiz demezler. Bunların arkasında üst akıl ve daha başka akıllar var. içeride ve dışarıda müttefikleri var. Bunlar ne yapacaklar algı operasyonları yapacaklar. Mesela Türkiye ekonomisi  kötüye gidiyor, Türkiye iflas etti, edecek diyecekler. Efendim haksızlık yapılıyor, mağduriyetler oluşturuyor. Kusura bakmasın. Bu memlekette FETÖ mağdurları yoktur, bu memlekette FETÖ denilen çetenin mağdur ettiği 79 milyon milletimiz vardır. Onun için adaletten ayrılmayacağız, ama yufka yüreklilik de yapmayacağız. Onu çıkar, buna da dokunma, diğerine de dokunma, kim kaldı geriye? Uçakları kullanan birkaç pilot, onlara destek olan yerdeki askerler, onlara destek olan birkaç polis, birkaç yüz yargı mensubu, elimizde kaldı 300-500 kişi.  Yok öyle yağma. O gün uçağı kaldırıp TBMM üstüne bombayı yağdıran bir kişiydi. Ama o bombayı koyan eşkıyanın arkasında binlerce insanın iradesi olduğundan hiç şüphemiz yoktur. Bunların hepsi temizlenecek.
BUNU BÖYLE GÖRMEZSEK, MESELEYİ ANLAYAMAYIZ
Çanakkale’de o dağlara o ovalara düşman uçakları bombaları attılar. Dünyanın en gelişmiş harp gemilerinden karaları vurdular. Hiç tereddütsüz söylüyorum o gün Çanakkale’de mevzilerimize o bombaları bırakan pilotların arkasındaki irade ne ise 15 Temmuz’da TBMM, özel hareket birimimizi bombalayan pilotların arkasındaki irade ve niyet, aynı iradedir, aynı niyettir, aynı iradedir. Bunu böyle görmezsek, meseleyi anlayamayız.”
BU ÜLKENİN ÇOCUKLARI NE YAPTIĞINI BİLİRLERSE ARTIK
RÜZGAR NE TARAFTAN ESERSE ESSİN HİÇBİR ŞEY FARK ETMEZ
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, konuşmasını “Yılmayacağız. Bu ülkenin çocukları ne yaptığını bilirlerse artık rüzgar ne taraftan eserse essin hiçbir şey fark etmez. Allah’ın izniyle kendi istikametimizde yolumuza gider, Türkiye’yi daha güçlü şekilde ayağı kaldırırız. Bu duygularla 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah sizlerin eliyle, sizlerin gayretiyle Türkiye çok daha güçlü olacak. Bizden sonra bu sorunları çözmüş, ama karşısında başka sorunlar çıktığında onları da çözecek güce ulaşmış bir Türkiye’nin insanları olarak var olursunuz” diyerek bitirdi.
Kurtulmuş’un konuşmasının ardından SDÜ Rektörü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a hediye takdim etti. 

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °