Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kurallara uyun, Sevdiklerinizden Ayrı kalmayın

Kurallara uyun, Sevdiklerinizden Ayrı kalmayın

ISPARTA 9.08.2019 12:59:00 0
Kurallara uyun, 
Sevdiklerinizden 
Ayrı kalmayın
Isparta Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yücedağ, Kurban Bayramı tatili için yola çıkacak sürücüler uyararak “Trafik işaretlerine uyulmalı, yolun uzunluğuna göre kısa molalar vererek dinlenmeli ve aşırı hız yapılmamalı. Kuralları ihlal etmezsek başarılı bir seyahat gerçekleştiririz” dedi.
 
Isparta Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yücedağ, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yola çıkacak sürücülere önemli uyarılarda bulundu. Başkan Yücedağ, yollarda yoğunluk olacağını ve bu dönemlerde trafik kazalarının arttığını ifade ederek; “Aşırı hız yapılmaması şart. Çünkü araçların hızı arttıkça sürücülerin görüş mesafesi daralıyor. Tatile çıkacak sürücülerimiz Trafik işaretlerine uymalı, yolun uzunluğuna göre kısa molalar vererek dinlenmeli ve aşırı hız yapmamalı” dedi.
BAYRAM ÖNCESİ
SÜRÜCÜLER DİKKAT! 
Yolların belirli kesimlerinde Elektronik Denetleme Sistemi olduğunu anımsatan Yücedağ, söz konusu uygulamanın kurallara uyulması açısından yararlı olduğunu dile getirdi.
ARAÇ KULLANIRKEN CEP
TELEFONU KULLANMAYIN
Başkan Yücedağ, “Sürücülerin hız sınırına, yollarda çalışma yapılan yerlerine dikkat etmeler gerekiyor. Seyir halindeyken telefon ve radyo gibi cihazlarla ilgilenmemeleri gerekiyor. Çünkü bu tür araçlar, dikkat dağıtarak kazaya yol açıyor. Kazaların çoğunluğu hızdan kaynaklı. Eğer bunu kontrol altına alabilirsek, kuralları hilal etmezsek başarılı bir seyahat gerçekleştiririz” diye konuştu.
UYKUSUZ YOLA ÇIKMAYIN
Şoförler Odası Başkanı Yücedağ, trafik kazalarında sürücü kusurunun yüzde 90’lar düzeyinde olduğunu ifade ederek, şehirlerarası otobüs şoförlerinin de uykusuz yola çıkmamaları gerektiğini sözlerine ekledi.
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °