Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Kültür Müdürlüğü'nden bir hatalı yayın daha!

Kültür Müdürlüğü'nden bir hatalı yayın daha!

ISPARTA 21.03.2016 09:42:00 0
Kültür Müdürlüğü
Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Isparta ve Çevresindeki Türbe ve Ziyaret Yerleri' kitabında yer alan Sinan Baba Türbesi'nin fotoğrafında bira kutusunun görünmesi tepkilere neden olmuştu. Kültür ve Turizm Müdürlüğü bu kez ise bir tarafında Isparta kent planı diğer tarafında Isparta Doğal Kültürel Varlıklar ve Turizm haritası bulunan baskıda hata yaptı. Isparta’yı ziyaret edecek kişilere dağıtılmak için hazırlatılan kent planında üniversitenin doğu ve batı kampuslerinin yerleri yanlış yazılırken, 19 fakülteden sadece 8’i işaretlenmiş. Başpınar Tabiat parkının gösterilmediği haritada Gölcük Tabiat Parkı ise Gölcük Krater Gölü olarak işaretlenmiş. Haritada Demiryolu ise görülmüyor.

O KİTAP TOPLATILMIŞTI
Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü geçtiğimiz yıl yayımlanan ‘Isparta ve Çevresindeki Türbe ve Ziyaret Yerleri’ kitabında kelimenin tam anlamıyla kültürel bir skandala imza atmıştı.

Kitabın 230. sayfasında Gümüşgün (Baladız)’de bulunan Sinan Dede (Sinan Baba) türbesi anlatılırken kullanılan fotoğrafta ‘Türbenin penceresine kullanılması için bırakılan mumlar’ açıklaması yazılırken, fotoğraflarda mumların yanında bira kutusu ve deterjan bidonuna yer verilmişti.

SDÜ akademisyenlerinden Prof. Dr. Kemaleddin Taş’ın başında bulunduğu ekip tarafından hazırlanan kitabın Gümüşgün köyünde bulunan Sinan Baba Türbesini ele alındığı bölümde basılan fotoğrafta ‘Türbenin penceresine kullanılması için bırakılan mumlar’ açıklamasına yer verilerek mumların yanında bira kutusu ve deterjan bidonunun yer aldığı bir fotoğraf kullanılırken olayın gündeme gelmesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç görevden alınmış ve kitap Isparta Valiliği tarafından toplatılmıştı.

ŞİMDİDE HATALI HARİTA BASKISI
Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bu seferde Isparta’yı ziyaret edenlere kolaylık olması için bastırdığı haritalarda hata yaptı. Çift yönlü bastırılan haritanın bir tarafında Isparta kent planı diğer tarafında Isparta Doğal Kültürel Varlıklar ve Turizm haritası bulunuyor. Kent planın bulunduğu tarafta SDÜ’nün doğu ve batı kampüslerinin yeri yanlış işaretlenirken 19 fakülteden sadece sekizine yer veriliyor. 10 bin TL’lik ödenek ile 7 bin adet bastırıldığı öğrenilen haritaların dağıtımına da başlandığı belirtiliyor.

TABİAT PARKLARI GÖSTERİLMEMİŞ
Hatalar sadece Isparta kent planı ile de kalmamış. Kent planının arka yüzünde yer Isparta Doğal Kültürel Varlıklar ve Turizm haritasında Isparta’nın demiryolu gösterilmezken Gölcük Tabiat Parkı ise haritada sadece Gölcük Krater gölü olarak işaretlenmiş. Haritanın altında yer alan açıklamalarda 18 numarada yer alan Gölcük Tabiat Parkını ise haritada ara ki bulasın. Aksu’da bulunan Başpınar Tabiat Parkına ise hiç yer verilmeyen haritalarda ki hataların nasıl düzeltileceği ise merak konusu.
Kaynak: Gülses

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °