Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Küfürsüz hava sahası

Küfürsüz hava sahası

ISPARTA 23.11.2018 11:35:00 0
Küfürsüz hava sahası
IYAŞ Selçuklu Ortaokulu'nda öğrencilerin argo konuşmasını engellemek amacıyla ‘Küfürsüz hava sahası' adıyla proje başlatıldı. Okul Müdürü Ramazan Tezcan, "Öğrencilerimize argo kelimeleri yasakladık. Yetkililerimizin müsaadesi olursa küfür ve argonun olumsuzluğuna dikkat çekmek için Nisan ayında kısa metrajlı bir film yarışması düşünüyoruz” dedi.
 
Toplumun kanayan yaralarından olan küfür ve argonun son bulması için eğitimciler ve öğrenciler kolları sıvadılar. ‘Küfürsüz Hava Sahası’ projesi hazırlayan IYAŞ Selçuklu Ortaokulu idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri Türkiye’ye örnek olmak istiyor.
IYAŞ Selçuklu Ortaokulu'nda öğrencilerin argo veya küfürlü konuşmasını engellemek, çevresine de bu konu da engel olmak amacıyla ''küfürsüz hava sahası'' adıyla proje başlatıldı.
OKUL DUVARLARI TABELALARLA KAPATILDI
Proje kapsamında okulun dış duvarlarına ve içerisindeki duvarlara küfürün ve argonun olumsuzluğuna dikkat çekmek için tabelalar asıldı. Dün itibariyle resmi olarak start alan projenin Türkiye genelindeki okullara kadar yayılması hedefleniyor. IYAŞ Selçuklu Ortaokulu’nda Cuma günü saat 11:00’de İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol ve Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan’ın katılımıyla hayata geçirilen proje sayesinde ayrıca ‘Temiz Dil, Temiz Toplum’ hedefleniyor.
MÜSLÜMAN TÜRK ÇOCUĞUNA YAKIŞIR ÇOCUKLAR YETİŞTİRMELİYİZ
Proje kapsamında konuşan IYAŞ Selçuklu Ortaokulu Müdürü Ramazan Tezcan , öğrencilerin kendi aralarında argo konuşmasını engellemek için, "küfürsüz hava sahası" adıyla proje başlatıldığını ve projenin çok olumlu geri dönüşleri olacağına emin olduklarını ifade etti. Öğrencilerin kendi aralarındaki iletişimleri sırasında argo kelimelerden uzak durmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Ramazan Tezcan , şunları söyledi: ''Öğrencilerimizin kelime dağarcıklarını zenginleştirerek, Türkçemizdeki güzel kelimeleri kullanarak, birbirleriyle sevgi ve saygı çerçevesinde konuşmalarını amaçladık. Geçtiğimiz yıl Şehadet Nesli projesini hayata geçirdik. Bu yılda öğretmen arkadaşlarla ne yapaliriz dedik ve ‘Küfürsüz Hava Sahası’ projesini hazırladık. Ne yazık ki sosyal medya da ve günlük hayatımızda çok sık küfüler ve argo kelimeler kullanılıyor. Öğrencilerimiz de bunlardan olumsuz etkileniyor. Bizde bunun önüne geçmek için böyle bir adım attık. Temiz Toplum Temiz Dil oluşturmak istiyoruz. Müslüman Türk çocuğuna yakışır şekilde, temiz ağızlı çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Bu projenin hazırlanmasında en büyük pay öğrencilerimize ait. Küfürsüz konuşma ve etkili iletişim geleceğimiz için çok önemlidir.’ Dedi.
EĞİTİMİN TEMELİ İYİ İNSAN YETİŞTİRMEKTİR
Proje açılış törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Yıldırım, uygulamadan memnun kaldığını ifade ederek: ‘Eğitimin temeli iyi insan yetiştirmektir. Projeyi hayata geçiren ve sürdürülebilir kılan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz eğitimciler olarak her zaman doğru davranışı anlatmalıyız. Bu projeyle önce ilimize sonra ülkemize katkı sağlayacağız’ dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım konuşmasının sonunda tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü de kutladı.
SINIFIMDA VE ÇEVREMDE ARGO KELİME DUYMAK İSTEMİYORUM
Proje kapsamında konuşan okulun 6 – D sınıfı öğrencisi Betül İzgi ise: ‘Öğretmenlerimize ve öğrenci arkadaşlarıma bu projeden ötürü teşekkür ediyorum. Ben sınıfımda, çevremde küfür ve argo söz duymak istemiyorum. Ne yazık ki küfür ve argo moda haline geldi. Bir öğrenci olarak bu durumdan çok rahatsızım. Küfür ve argo zayıf edebin ürünüdür’ dedi. Konuşmaların ardından küfür ve argoya dikkat çekmek için hazırlanan rozetler protokole takıldı.

Anahtar Kelimeler: sahası hava k?f?rs?z
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °