Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kudüs Özel Kandil Programı; Coşkuyla Kutlandı

Kudüs Özel Kandil Programı; Coşkuyla Kutlandı

ISPARTA 12.03.2021 06:03:00 0
Kudüs Özel Kandil Programı; 
Coşkuyla 
Kutlandı
Miraç Gecesi münasebetiyle Ulu Camii’de Kudüs Özel Kandil Programı düzenlendi.
 
10 Mart 2021 Çarşamba günü yani önceki akşam, akşam namazını müteakiben başlayan kandil özel programı İl Müftüsü Bayram Şahin’in İsrâ ve Miraç konulu vaazıyla başladı.
 
Oldukça dolu olan programda Müftü Şahin, kısa tuttuğu vaazında şunları söyledi: “İsra ve Miraç hadisesi, Peygamberimizin üstün makamlara yükselişi ve Allah’ın Yüce katına çıkarılışı olayıdır. Allah’ın sevgili elçisi, kendisine yardım eden, onu büyütüp himaye eden amcası Ebu Talip ve ilk iman eden, malıyla, canıyla ona bütün varını veren Hz. Hatice validemizi kaybetti. Bu olaylardan oldukça müteessir olan Hz. Muhammed’i (s.a.s) Cenab-ı Hak (c.c.) teselli etmek, üzüntüsünü gidermek, O’na hiçbir beşer gücünün görmediği, duymadığı birtakım ayetlerini ve ilahi sırlarını göstermek için O’nu katına çıkarttı.
 
Aradaki vasıtaları kaldırarak, O’nu ilahi vahye muhatap kıldı. Bu makamda Peygamberimize üç ilahi ihsanda bulunulmuştur: Beş vakit namaz ki, bu sebeple namaza mü’minin miracı denmiştir. Allah’a ortak koşmayanların bağışlanacağı müjdesi ve Bakara suresinin sonundaki ayetler.”
 
Programda Ulu Camii ve diğer cami görevlilerinin okuduğu Kur’an-ı Kerim ve meali, mevlid-i şerif ve ilahilerden sonra İl Müftü yardımcısı Halil Taş tarafından Kudüs ve Mescid-i Aksa konulu görüntülü slayt sunumu yapıldı. Miraç gecesi münasebetiyle okunan hatimlerin ve mevlid-i şerifin duasını İl  Müftü yardımcısı yaptı.
 
Çok sayıda kadın ve erkek cemaatin katıldığı program, yatsı namazını kıldıran Şube Müdürü Mustafa Güner’in Bakara suresinin son ayetlerinin meali sunumuyla sona erdi.
 
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °