Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

“Küçük önlemler verimi artırır”

“Küçük önlemler verimi artırır”

ISPARTA 30.04.2019 09:03:00 0
“Küçük önlemler verimi artırır”
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, yapılan her işte maksimum verim sağlamanın esas olduğunu belirterek; “Bu konuda üzerimize düşen hassasiyeti göstermeliyiz” dedi.
 
2019 yılı ‘Verimlilik Haftası’ tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğünce düzenlenen 2019 Verimlilik Haftası, 27 Nisan – 3 Mayıs 2019 tarihleri arasında ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler çerçevesinde çeşitli okullarda bilgilendirmeler yapılacak.
UYSAL; “HER ŞEYİ VERİMLİ KULLANMALIYIZ”
Verimlilik Haftasıyla ilgili olarak bir açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, açıklamasında; “İnsanoğlu yüzyıllardır hayatta kalmak, hayat standartlarını arttırmak ve bu standartları geliştirerek yeni nesillere aktarmak için sürekli kendini yenileyen buluşlara imza atmıştır. Ancak bu gelişimi yaparken dünya kaynaklarının sınırlı olduğu gerçeğini bir kenara bırakmıştır. Bugün hepimiz dünya kaynaklarının sınırlı olduğunu ve yıllardır enerji üretmek için birinci olarak kullanılan fosil kaynakların iklim değişikliğinden toprak kirliliğine kadar birçok olumsuz etkisinin olduğunu farkındayız. Tüm dünya, toplam karbondioksit salımının yüzde 80’inin enerji üretimi ve tüketiminin bir sonucudur.
“KÜÇÜK ÖNLEMLER
VERİMİ ARTIRACAKTIR”
Bu sonuç göz önüne alındığında enerji üretim alışkanlıklarımızda yapacağımız doğa dostu seçimler ve tüketim alışkanlıklarımızda yapacağımız enerji verimliliği uygulamaları ile iklim değişikliğinin engellemesine, karbondioksit saliminin azaltılmasına ve gelecek nesillere bırakacağımız dünyadaki yaşam kalitesinin artmasına büyük katkı sağlamış oluruz. Enerjide küçük önlemler büyük tasarruf sağlamaktadır. Bu günden yapacağımız her tasarrufun geleceğimize katkısı olacaktır. Enerjinin bilinçsiz kullanılmasının insan geleceğine birçok olumsuz etkiyi de beraberinde getireceği konusunda çocuklarımızı bilinçlendirmeliyiz” dedi.  
 

Anahtar Kelimeler: artırır verimi önlemler k?ç?k
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °