Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Koyun Keçi Bruselloz Hastalığından Ari İşletme Çalışmaları Başladı; O Hastalığa Karşı Aşılanıyorlar

Koyun Keçi Bruselloz Hastalığından Ari İşletme Çalışmaları Başladı; O Hastalığa Karşı Aşılanıyorlar

ISPARTA 23.09.2022 09:37:00 0
Koyun Keçi Bruselloz Hastalığından Ari İşletme Çalışmaları Başladı; 
O Hastalığa 
Karşı 
Aşılanıyorlar
Isparta Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından Koyun Keçi Bruselloz Hastalığından ari işletme çalışmaları başladı.
 
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Isparta Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Bayram Demir, açıklamasında; “İlimizde küçükbaş  hayvan yetiştiricilerine  yönelik  Koyun  Keçi  Brusellozu  Hastalığından  Ari
İşletme çalışmalarına başlandı. Ülkemizden  Avrupa  Birliği  ülkelerine  koyun  keçi  sütü  ve  ürünlerinin  ihracatının gerçekleştirilebilmesi için, işletmelerin öncelikle Bruselloz ile Mücadele Yönetmeliği hükümleri gereği, koyun  keçi  brusellozu  hastalığından  ari  olması    ve  Avrupa  Birliği  standartlarında  süt  ürettiğine  dair sertifikalandırılması gerekmektedir.
 
İl  Tarım  ve  Orman  Müdürlüğünce  küçükbaş  hayvancılık  işletmelerine  ziyaretler  düzenlenerek yetiştiricilerimize konu ile ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır. İşletmelerini sertifikalandırmak isteyen yetiştiricilerimiz Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğümüzün 16.06.2021 tarih ve 2021/41 sayılı Koyun Keçi Brusellozu Hastalığından Ari İşletmeler Genelgesine göre İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat edebilir.
 
Bu  kapsamda,  İlimiz  Merkez  Büyükhacılar  köyünden  2  yetiştiricimiz  işletmelerini sertifikalandırmak  için  kurumumuza  müracaat  etmiş  olup,  bruselloz  hastalığı  yönünden  işletmede bulunan küçükbaş hayvanlardan kan alınarak ilgili enstitüye gönderilmiştir. Hastalık taramaları 6 (altı) ay ara ile tekrarlanıp hastalığa rastlanılmaması durumunda sertifikalandırmaları yapılacaktır. İl  Tarım  ve  Orman  Müdürlüğü  sertifikalandırılacak  işletme  sayısını  artırmaya  yönelik çalışmalarına bundan sonrada devam edecektir” dedi.

Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °