Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Köylere hizmeti resmileştirdik

Köylere hizmeti resmileştirdik

ISPARTA 15.08.2017 04:07:00 0
Köylere hizmeti resmileştirdik

Belediye Meclisi, başkanlık makamına Isparta Belediyesi’nin mücavir alan sınırları dışında mahalli idarelere ve köylere yapılacak anlaşma ile protokolle hizmet götürülmesi noktasında protokol yapma yetkisi verdi. Başkan Günaydın, “Köy yollarını biz yapacak değiliz. ancak istenen konularda gücümüz varsa yapabiliriz. Biz bu kararla olayı resmileştirmiş oluyoruz” dedi.

Ramazan ayında köylerde festival düzenleyen Isparta Belediyesi, mücavir alan sınırları dışına hizmet götürdüğü için bazı kesimler tarafından eleştirilmişti. Bu konuda belediye meclisine başvuran belediye, köylere hizmet götürebilmek için yetki aldı.

YÜREKLİ: BU HİZMET İL ÖZEL İDARESİ’NİN HİZMETİ GİBİ GÖRÜLECEK

Mecliste ilgili gündem maddesinin görüşmesi sırasında söz alan Meclis Üyesi Nedim Yürekli, köylere hizmet götürme yetkisinin İl Özel İdaresi’ne ait olduğunu belirterek, “Bu hizmet İl Özel İdaresi’nin hizmeti gibi görülecek. Kimin adına yapılırsa yapılsın köye hizmet götürülmesinin yanındayız. Ama iyi niyetle yapılan iş ve hizmet hareketi günün birinde endişe duyduğumuz yönlerden dolayı aleyhimize olabilir mi? Hizmet ederken bu işi aleyhimize çevirenler olabilir mi diye endişemi arz etmek istedim” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN GÖRÜŞÜ VAR

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer Tahir Gürakan da bu konuda daha önce İçişleri Bakanlığı’nın görüşü olduğunu ifade etti. Gürakan, “Bu konuda 4 Ocak 2011 tarihinde Tekirdağ Valiliğinden İçişleri Bakanlığı’ndan görüş istenmiş. Konuyla ilgili Genel Müdür Yavuz Selim Köşker bakan adına imzalamış. Belediye meclisinin kararı üzerine yapılacak anlaşmaya uygun olarak köylere ait bakım, onarım ve taşıma işlerinin bedelli veya bedelsiz üstlenebileceği veya  köylerle ortak hizmet projeleri gerçekleştirilebileceği, bu amaçla gerekli kaynak aktarımında bulunabileceği bakanlık tarafından değerlendirilmektedir” şeklinde konuştu.

BİZ BU DURUMU BİRAZ DAHA RESMİLEŞTİRMİŞ OLUYORUZ

Belediye Başkanı Günaydın da “Özel İdare’nin köy yollarını vs biz yapacak değiliz. ihtiyaç olursa bizden istenirse gücümüz varsa protokol karşılığı yapılabilir. Yardımlar zaten önceden beri yapılıyor. Köy camilerine oturma bankları isteniyor. Bims Blok fabrikamızdan köylerde yanan, çöken evler, camiler ve mezarlık duvarları için briket isteniyor. Biz yardım amaçlı gönderiyoruz. Dün bir köye bin tane briket gönderdik, bin tane de kendileri aldılar. Bundan sonra da buna benzer yardımlar olacak. Köy yollarını yapmak devletimizin görevi. Biz köylerde kültürel faaliyetlerde yapabiliriz. Köylerde pamuk şekeri, dondurma göremeyen çocuklarımız var. Devletimiz şuanda köylere oyun parkları yapıyor. Belki onlar da da yardımcı olabiliriz. Sel, su basmıştır, köye gider temizler bakarız. Biz bu durumu biraz daha resmileştirmiş oluyoruz. Bununla ilgili bir şikayet varsa etsinler” diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °