Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Koronavirüs Vakaları Hızla Artıyor Isparta’da Son Durum Haritaya Böyle Yansıdı Isparta’da Tehlike Çanları Çalmaya Devam Ediyor!...

Koronavirüs Vakaları Hızla Artıyor Isparta’da Son Durum Haritaya Böyle Yansıdı Isparta’da Tehlike Çanları Çalmaya Devam Ediyor!...

ISPARTA 15.11.2020 11:35:00 0
Koronavirüs 
Vakaları Hızla Artıyor 
Isparta’da Son Durum Haritaya Böyle Yansıdı
Isparta’da
Tehlike Çanları
Çalmaya Devam 
Ediyor!...
Koronavirüs vakalarının rekora koştuğu Isparta’daki son durum risk haritasına böyle yansıdı. Kent merkezlerindeki izole sayısının binlerle telaffuz edildiği ve bazı köy ve kasabalarda karantinanın uygulandığı ilimizde, maske, mesafe, temizlik tedbirlerine uyulması, zorunlu olmadıkça evden çıkılmaması çağrısı tekrarlandı.
 
Isparta genelinde Ekim ayı başlarından itibaren yaşanan Covid-19 vaka sayılarındaki artış Kasım ayında da devam ediyor. Vakalara en hızlı ve etkili şekilde müdahale edilmesi, filyasyon çalışmalarının tam olarak gerçekleştirilmesi, test çalışmaları ve tedavi süreçleri sağlık biri tarafından Valiliğin koordinasyonu altında yürütülüyor.
 
Diğer taraftan, salgının yayılımını önlemeye yönelik çalışmalar da aynı şekilde devam ederken, bu kapsamda son olarak 10 Kasım 2020 Salı günü alınan İl Hıfzısıhha Kurulu Kararlarının salgınla mücadelede önemli katkı sağlayacağı değerlendiriliyor.
 
Sağlık Bakanlığının kısa süreler içinde gönderdiği genelgeler tüm kuruluşların üst düzeyde gerçekleşen çalışmalarının yanı sıra vatandaşların kurallara uyulması noktasında desteğine ihtiyaç bulunduğu vurgulanıyor. Gelinen aşamada her bir vatandaşın durumun ciddiyetini kavrayarak belirlenmiş olan tedbirlere uyması, hayatını kontrollü hale getirmesi, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmaması ve resmi kurumlardan yapılan açıklamalara duyarlılıkla yaklaşması bekleniyor.
 
Vaka sayılarındaki hızlı yükseliş, yatan hasta ve yoğun bakımdaki hasta sayılarındaki artış göz önüne alındığında ilgili mercilerce alınan tedbirlerin tek başına yeterli olmadığı, bunların tam anlamıyla bütün vatandaşlarca uygulanmasının zorunlu hale geldiği anlaşılıyor.
 
Isparta halkının sabır ve hassasiyet içinde vereceği güçlü destek bu mücadelede büyük paya sahip olacak. Bu bilgiler ışığında tüm Isparta halkı bir kez daha tedbirleri eksiksiz şekilde uygulamaya davet ediliyor.
 
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °