Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Koronavirüs Pandemisi Nedeniyle Bu yıl Festival Kısmen Yapılabildi; Bu da MİNİK Festival

Koronavirüs Pandemisi Nedeniyle Bu yıl Festival Kısmen Yapılabildi; Bu da MİNİK Festival

ISPARTA 12.06.2020 20:44:00 0
Koronavirüs Pandemisi Nedeniyle Bu yıl Festival Kısmen Yapılabildi; 
Bu da
MİNİK
Festival
Isparta Belediyesi tarafından bu yıl 4 – 7 Haziran 2020 tarihleri arasında üçüncüsünün yapılmasına karar verilen ancak, Koronavirüsü dolayısıyla gerçekleştirilemedi. Festival, sadece Gül Korteji ile sınırlı kaldı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kortejde vatandaşların üzerine 3 ton gülsuyu, 2 ton gül çiçeği serpildiğini açıkladı.
 
KORONAVİRÜS YÜZÜNDEN COŞKULU
FESTİVAL’E KISMİ KUTLAMA
Isparta Belediyesi'nce düzenlenen ve normal şartlarda Cuma günü kortejle başlayıp Cumartesi günü ünlü sanatçıların konserleriyle devam eden ve Pazar günü de gül bahçelerinin gezilmesi ile sona eren festival, bu yıl koronavirüs pandemisi nedeniyle sadece ‘Gül Korteji’ ile sınırlı tutuldu.
VATANDAŞ KORTEJ GEÇİŞİNE
BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ
Bu yıl festivalin ilk ve son etkinliği olan ve belediye önünden başlayan kortej yürüyüşüne Mehteran Takımının gösterileri eşliğinde vatandaşlara araçlar üzerinden gülsuyu sıkıldı ve gül çiçeği serpildi. Mimar Sinan Caddesinde başlayarak Zübeyde Hanım Caddesi, Aksu Caddesi ve Hükümet Caddesi üzerinde gerçekleştirilen Kortej Yürüyüşü daha sonra Çayboyu üzerinden Gökçay’a kadar devam etti. Vatandaşlar, kortejin geçtiği tüm caddelerin sağ ve solunda yerlerini alarak etkinliğe büyük ilgi gösterdiler.
VALİ SÖYMENOĞLU VE BAŞKAN
BAŞDEĞİRMEN KORTEJİ SELAMLADI
Vali Ömer Seymenoğlu ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile beraberindeki davetliler bu yıl Koronavirüs tedbirleri nedeniyle Kortej Yürüyüşündeki yerlerini alamadılar ve Cumhuriyet Meydanında bekleyerek önlerinden geçen korteji selamladılar.
MASKE VE SOSYAL MESAFE
KURALINA UYGUN HAREKET EDİLDİ
Festivalin kısmen de olsa kutlanması etkinlikleri sırasında vatandaşların koronavirüs tedbirlerine tam olarak uymaları için Belediye tarafından maske dağıtıldı ve Kortej yürüyüşü boyunca gerek Polis gerek Zabıta araçlarından sürekli ‘sosyal mesafeye uyulması’ konusunda uyarı anonsları yapıldı. Vatandaşlar da bu anonslara riayet ederek sosyal mesafeye dikkat ettiler.
3 TON GÜLSUYU,
2 TON GÜLÇİÇEĞİ SERPİLDİ
Kortej sonrası gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kortej Yürüyüşünde vatandaşların üzerine 3 ton gülsuyu sıkıldığını ve 2 ton gül çiçeği serpildiğini söyledi.
BAŞDEĞİRMEN; “BUGÜN
ISPARTA İÇİN ÖZEL BİR GÜN”
Başkan Başdeğirmen açıklamasında; “Bugün bizim için, Isparta’mız için özel bir gündür. Bilindiği gibi Isparta Türkiye’nin gül bahçesi olan bir şehirdir. Şehrimizde Mayıs ayı sonunda başlayan gül çiçeği hasadı Temmuz ayının ilk haftasına kadar devam eder. Biz de bu doğrultuda, gerek ilimizi gerek gülümüzü tüm dünyaya tanıtmak için ‘Gül Festivali’ yapıyoruz.
“HEM VATANDAŞLARIMIZIN FESTİVAL HAVASINI TENEFFÜS ETMESİNİ, HEM DE FESTİVALİMİZİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ SAĞLAMAK İSTEDİK”
Bu yıl üçüncüsünü coşku içinde kutlamayı planladığımız festivalimizin yapılış tarihini aylar öncesinden 4 – 7 Haziran olarak belirlemiştik. Ancak, tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ve ilimizde görülen Koronavirüs pandemisi yüzünden festivalimizi coşku içinde kutlama imkanına kavuşamadık. Bizde bunun üzerine festivalimizin bir parçası olan Kortej Yürüyüşü bölümünü bugün gerçekleştirdik. Amacımız, hem halkımızın gül sezonunda bu ortamı kısmen de olsa teneffüs etmelerini sağlamak hem de festivalimizin sürdürülebilirliğini sağlamaktı. Halkımızın etkinliğimize gösterdiği ilgiyi, yaşadığı coşkuyu görünce bunu da gerçekleştirdiğimizi ve amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum.
“SIRADA LAVANTA VE
ZAMBAK SEZONLARI VAR”
Şimdi önümüzde, gül sezonundan sonra Lavanta ve Zambak sezonları var. Onları da en güzel şekilde yerine getireceğiz. Gül sezonunda ilimize getiremediğimiz yerli ve yabancı ziyaretçilerimizi Lavanta ve Zambak sezonlarında getireceğiz inşallah. Tabi onları da Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde maskemizi takarak ve sosyal mesafeye uyarak gerçekleştireceğiz” dedi.
 











 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °