Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Koronavirüs nedeniyle camiler bu kandilde de boş kaldı; Camiler Yine Mahsun…

Koronavirüs nedeniyle camiler bu kandilde de boş kaldı; Camiler Yine Mahsun…

ISPARTA 8.04.2020 10:13:00 0
Koronavirüs nedeniyle camiler bu kandilde de boş kaldı; 
Camiler 
Yine 
Mahsun…
Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle camilerin kapalı olacağının açıklanmasının ardından Miraç Kandili'nde olduğu gibi dün gece idrak ettiğimiz Berat Kandilinde de Isparta’daki Camiler boş kaldı.
 
Korona virüsü (Kovid-19) nedeniyle geçtiğimiz ay yani 20 Mart 2020 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından camilerin Cuma ve vakit namazlarında toplu namaz kılımlarında cemaate kapalı olacağının açıklanmasının ardından gelen Miraç Kandili'nde ülke genelinde olduğu gibi Isparta’daki camiler de boş kalmıştı.
CAMİLER KANDİLLERDE
DOLUP TAŞIYORDU
Tüm dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip korona virüsü (Kovid-19) nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Isparta’da da kapatılan camiler boş kaldı. Bu kararın ardından bilindiği gibi, Recep ayının 27. gecesi olan Miraç Kandili'nde camiler dolup taşıyordu. Aynı şekilde Şaban ayının 15. Gecesi olan Berat Kandilinde de aynı yoğunluk yaşanıyor ve camiler cemaatle dolup taşıyordu.
CAMİLERDE YOĞUNLUKTAN ESER KALMADI
Ancak, Miraç kandilinde olduğu gibi dün akşam idrak ettiğimiz Berat Kandilinde de camiler korona virüsü sebebiyle açılmadı. Dolayısıyla, Isparta’daki camilerde geçen yıllardaki yoğunluktan eser kalmadığı gözlendi. Bazı vatandaşlar ise akşam ezanı bitene kadar cami etrafında bir süre bekleyip dua edip ayrıldı.
 

Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °