Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kör Düğümü Bakan Çözdü; Ispartaspor Camiası Bakan Kasapoğlu’na Minnettar

Kör Düğümü Bakan Çözdü; Ispartaspor Camiası Bakan Kasapoğlu’na Minnettar

ISPARTA 1.08.2020 18:19:00 0
Kör Düğümü Bakan Çözdü; 
Ispartaspor Camiası
Bakan Kasapoğlu’na 
Minnettar
TFF’nin BAL’da sadece liderleri üst lige terfi ettirilmesiyle ortaya çıkan ve içinde Ispartaspor’un da bulunduğu 9 takımın mağduriyetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun çözdüğü öğrenildi.
 
Türkiye Futbol Federasyonu, tescil edilen Bölgesel Amatör Lig'de liderlerin 3. Lige yükseltilmesine karar verdi. Bu karar, lider ile arasında en fazla 3 puan bulunan takımların, onca emeğin boşa gitmesi üzerine büyük tepkisine neden oldu.
MAĞDURİYET CUMHURBAŞKANI
ERDOĞAN’A KADAR ULAŞTIRILDI
Bu doğrultuda, Ispartaspor’un başını çektiği ve toplam 9 takım durumu başta kendi illerinin Milletvekilleri olmak üzere Ankara’ya kadar götürdü. Günlerce bu konuda mücadele verdi. Mağdur olan takımların illerindeki Milletvekilleri kulüp başkanı ve yöneticileri tarafından kendilerine aktarılan bu mağduriyeti onlar da Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a ilettiler. Gerek Bakan gerek TBMM Başkanı mağdur kulüplerin başkanlarıyla telekonferans sistemiyle toplantılar yaptı.
BEKLENEN KARAR
O TOPLANTIDAN ÇIKTI
Daha sonra konu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildi. Mağduriyetin olduğunu dinleyen Erdoğan, konunun bir kez daha görüşülmesi için Gençlik ve Spor Bakanına talimat verdi. Bunun üzerine geçtiğimiz gün yani 29 Temmuz tarihinde bu defa Gençlik ve Spor Bakanı ile TFF yönetimi ortak bir toplantı yaptı ve mağdur olan 9 takımın beklediği karar bu toplantıdan çıktı.
9 TAKIM 3. LİGE YÜKSELTİLEREK
MAĞDURİYET GİDERİLDİ
Söz konusu kararın ardından, bizzat TFF Başkanı Nihat Özdemir tarafından; Bölgesel Amatör Lig'de lider ile arasında en fazla 3 puan bulunan takımların TFF 3'üncü Lig'e yükselmesine karar verildi. Kararın ardından Siirt İl Özel İdaresi Spor, Ceyhanspor, Isparta 32 Spor Kulübü, Karaman Belediyespor, Belediye Kütahyaspor, Edirnespor, Tekirdağspor, Çengelköyspor ve Adıyaman 1954 Spor, 3. Lig’e yükseldi.
ISPARTASPOR
TARAFTARLARINDAN
TEŞEKKÜR
Bu kararın ardından, Ispartasporlu taraftarlar başta bu konuda büyük gayret sarfeden ve işin peşini hiç bırakmayan Kulüp Başkanı Atakan Yazgan olmak üzere; TBMM Başkanvekili ve Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkürlerini ilettiler.
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °