Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Komşu’dan Isparta’ya ‘Suyumuzu kirletme’ Tepkisi!...

Komşu’dan Isparta’ya ‘Suyumuzu kirletme’ Tepkisi!...

ISPARTA 12.09.2019 09:36:00 0
Komşu’dan
Isparta’ya 
‘Suyumuzu 
kirletme’ 
Tepkisi!...
Bucak Hizarcılar ve Marangozlar Esnaf Odası Başkanı İsmail İnan bölgenin ve Karacaören havzasının doğal güzelliğine dikkat çekerek; “Bölgemiz yeşili ile akarsuları ile, barajları ile Göller Bölgesinin incisi durumundadır. Ancak, Isparta’nın kanalizasyon ve fabrika atık sularının Karacaören Barajına kadar ulaşması, oradan da Antalya ilimize uzanması büyük bir çevre tehdidi oluşturmaya başladı” dedi.
 
ISPARTA’YA ÇAĞRIDA BULUNDU
Geçtiğimiz günlerde akarsularımızda yaşanan toplu balık ölümlerinin bu çevre katliamının bir yansıması olduğunu ve Hizarcılar odası olarak Isparta ilinin yetkililerine seslenerek, ‘Çayda ve barajda yaşayan balıklar adına haykırıyoruz. Dengemi bozma, suyumu kirletme’ çağrısında bulunduklarını söyledi.
BU ÇEVRE KATLİAMI
ANTALYA İÇİN DE TEHDİT!
Bucak Hizarcılar ve Marangozlar Esnaf Odası Başkanı İsmail İnan Isparta ilinden gelen atık suların çevreye verdiği zararın bir başka boyutunun da altını çizdi. Başkan İnan; “Isparta ilimizden gelen atık su bu gün Karacaören havzasına zarar veriyor. Tabiatı ve çevreyi derinden etkileyen bu tehlike ilerde daha vahim sonuçlara gebe. Antalya ilimiz ilerleyen yıllarda Karacaören barajından içme suyu temin edileceği dikkate alındığında, bu gün balıkları öldüren atıkların insanlar üzerinde etkisini siz düşünün” dedi.
Bucak Hizarcılar ve Marangozlar Esnaf Odası Başkanı İsmail İnan; “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için hepimiz duyarlı olmalıyız. En azından büyüklerimizin bize bıraktığı, bizim de gelecek nesillere bırakacağımız dünyamızı aldığımız gibi bırakalım. Daha da kötüye götürmeyelim. Gelin el birliği ile elimizi taşın altına koyalım. Hırslarımız çevremizin ve dolayısıyla bizlerin sonunu getirmesin” dedi.
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °