Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kitap Fuarı'nda Saba Tümer'e yoğun ilgi

Kitap Fuarı'nda Saba Tümer'e yoğun ilgi

ISPARTA 4.03.2019 08:36:00 0
Kitap Fuarı
Isparta Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği kitap fuarı inanılmaz bir katılıma ev sahipliği yaptı. Isparta başta olmak üzere Burdur, Antalya ve Afyonkarahisar’dan binlerce kişi kitap fuarına akın etti. Ünlü yazarların imza günlerine katılan vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdular. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Gökkubbe bugün bu fuara küçük geldi. İğne atsanız yere düşmeyecek kalabalık var. Hayatımda birçok kez sevinç duyduğum anlar oldu. Ama hiç biri bugünkü kadar büyük değildi” diye konuştu.
Isparta 3’ncü kitap fuarı hafta sonu on binlerce kişiyi ağırladı. Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezini dolduran binlerce kişi ünlü yazarlarla buluştu, imza günlerinde ve söyleşilerde uzun kuyruklar oluşturdu. Özellikle pazar günü kalabalığını görünce duygulu anlar yaşayan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, hayatının en büyük sevincini yaşadığını söyledi.
ARTIK GÖKKUBBE BİLE KÜÇÜK KALIYOR
Dr Devlet Bahçeli Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezini inşa ederken büyüklüğünün eleştiri konusu edildiğini hatırlatan Başkan Günaydın, “Artık burası bile küçük geliyor. Görüyorsunuz insanlar içeri girmek için dahi kuyruk oluşturuyor” dedi.
YENİ FUAR ALANI YENİ KÜTÜPHANE
Bu nedenle yeni fuar alanı projesinin Isparta için büyük önem taşıdığını kaydeden Başkan Günaydın, “Bu alanın içerisinde Türkiye’nin en büyük kütüphanesini yapıyoruz. Büyük Atatürk Kütüphanesi yeni dönemimizin flaş projelerinden biri olacak. Isparta okumaya aşık olduğunu bir kez daha gösterdi. Ve buradan açıkça söylüyorum Isparta Türkiye’nin kitap fuarı başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” diye konuştu.
YAZARLAR ISPARTA’YA TEŞEKKÜR ETTİ
Kitap fuarındaki yoğun kalabalık yazarları da mutlu etti. Ünlü yazarlar fuara gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldıklarını söylediler. Ünlü yazar Saba Tumer, Isparta’da gördüğü ilginin kendisine enerji verdiğini söyledi. Yazar Üstün Dökmen ise anne ve babalara çocuklarını okutmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Bir diğer yazar Pelin Çift ise Isparta’nın havası gibi insanının da güzel olduğunu belirtip gül şehrinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu’da kitap fuarını ziyaret ederek hem kitapseverlerle hem de fuara katılan yayınevi temsilcileriyle uzun süre sohbet etti.  Fuarda Belediye Başkanı Günaydın’a da yoğun bir ilgi vardı. Fuar nedeniyle vatandaşlar Başkan Günaydın’a teşekkür edip tek tek hatıra resmi çektirdiler. Kitap fuarı 10 Mart’da kadar Gökkubbe Fuar ve kongre merkezinde açık kalacak.

Anahtar Kelimeler: yoğun ilgi t?mere saba fuarında kitap
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °