Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Kısa Çalışma Ödeneği uygulamaya konuldu; Asgari ücretliye Bin 752 TL ÖDEME!

Kısa Çalışma Ödeneği uygulamaya konuldu; Asgari ücretliye Bin 752 TL ÖDEME!

ISPARTA 26.03.2020 08:19:00 0
Kısa Çalışma Ödeneği uygulamaya konuldu; 
Asgari ücretliye 
Bin 752 TL 
ÖDEME!
Hükümetten müjde üstüne müjde gelmeye devam ediyor. Bu anlamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kısa Çalışma Ödeneği başvurularının elektronik ortamda yapılabileceğini duyurdu. Devlet tarafından verilecek kısa çalışma ödeneği sayesinde işçiler maaş alabilecek. Son 12 ay asgari ücret alan çalışanlar 1752 TL ücret alacak.
 
Çalışanlara ödemelere PTT Bank aracılığıyla yapılacak. Peki, kısa çalışma ödeneği nedir? Kısa çalışma ödeneği nasıl alınır? Hangi işçi ne kadar para alacak? İşte, kısa çalışma ödeneği tablosu… Günlük kısa çalışma ödeneği; sigortalının son oniki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının % 60'ıdır.
 
Asgari ücretliye 1752 TL ödeme! İŞKUR kısa çalışma ödeneği yattı mı?
Kısa çalışma ödeneği nedir? Asgari ücretliye 1752 TL kısa çalışma ödeneği verilecek. Sigortalı çalışanlar, salgın hastalık nedeniyle çalışmadıkları dönemde devlet tarafından kısa çalışma ödeneği alabilecek. Maaşlara göre değişiklik gösterebilecek çalışma ödeneği, çalışmadığı süreler için, işçinin kendisine ve aylık olarak ödenmektedir. Ödemeler PTT Bank aracılığı ile yapılıyor.
 
Peki, kısa çalışma ödeneği nasıl alınır? İşte, milyonlarca çalışanı ilgilendiren kısa çalışma ödeneği hakkında merak edilenler… Bakan Selçuk, yeni koronavirüsten olumsuz etkilenen ve bu sebeple kısa çalışma uygulamasından yararlanmak isteyen işverenlerin İŞKUR İl Müdürlükleri ve Hizmet Merkezlerine özel olarak oluşturulan elektronik posta adresleri aracılığıyla gerekli belgeleri göndererek başvurularını gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °