Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kiraz Üreticilerini Dolandırdılar; Mağduruz Çare İstiyoruz

Kiraz Üreticilerini Dolandırdılar; Mağduruz Çare İstiyoruz

ISPARTA 8.09.2020 11:46:00 0
Kiraz Üreticilerini Dolandırdılar; 
Mağduruz
Çare 
İstiyoruz
YUNUS ÖZLER: ÖZEL HABER
Merkeze bağlı Gelincik Köyünde köylüler dolandırıcılık mağduru. Köy halkından Ali Gürbüz, köylerine gelen tüccarların köyün tüm kirazlarını alıp kayıplara karıştığını ve zararlarının 300 bin TL olduğunu söyleyerek; “Mağduruz, yetkililerden çare bekliyoruz” dedi.
 
Zaman zaman Isparta’ya yaşanan ve özellikle elma üreticilerini hedef alan sahtekar tüccarlar bu defa kiraz üreticisini mağdur etti. Mağduriyetin merkezi ise Gelincik köyü.
GÜRBÜZ; “ÖNCE GÜVEN SAĞLADILAR
SONRA ORTADAN KAYBOLDULAR”
Kendisinin köylü ile tüccar arasında yardımcı olmak amacıyla aracı oluverdiğini ve tüccarların da kaçıp gitmesinden dolayı köylülerin kendisine yüklendiğini ifade eden Gelincik Köyü halkından Ali Gürbüz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Kiraz hasat döneminde köyümüze ilk olarak B.K ve C.G isimli kiraz tüccarları geldi. Bu tüccarlar alımlara başladığında M.Ş ve Ö.S isimli iki tüccar daha geldi. Ben kendilerine alım merkezinde yardımcı oldum. Kirazların kilosunu 2,5 ile 4 TL arasında alıyorduk. Ancak, aldıkları kirazların paralarını bunlar veriyor, defterleri bunlar tutuyorlardı. Günlük 15 – 20 ton kiraz alımı yapıyorlardı.
“TOPLAM ZARARIMIZ 300 BİN TL”
5 gün boyunca aldıkları kirazların paralarını peşin olarak ödeyerek köy halkına güven verdiler. Daha sonra araya Cumartesi – Pazar girdi. Pazartesi günü bunlar telefon açıp kiraz alımını durdurduklarını ve artık almayacaklarını belirttiler. Ancak, köylü bir hafta boyunca verdiği kirazın parasını istiyordu. Ancak, bu şahıslar ortadan kayboldular. Köylümüzün yani üreticilerimizin bu şahıslara verdiği kirazın bedeli yaklaşık 300 bin TL. Yani köylünün bu şahıslardan 300 bin TL alacağı var.
“70 KİŞİ KARAKOLA
GİDEREK ŞİKAYETÇİ OLDU”
Hemen köyümüze ilk olarak gelen tüccarın kardeşini aradık o da ‘Benim kardeşimle alakam yok’ dedi. Dolandırıldığımızı anladığımızda hemen Karakola giderek bu şahıslardan şikayetçi olduk. Şuanda köyümüzden 70 kişi karakola şikayetini bildirdi. Jandarma konu ile ilgili işlemlere başladı. Ancak, şuana kadar bir gelişme yok.
“DOLANDIRILDIK, MAĞDURUZ
ÇARE BEKLİYORUZ”
Sonuç olarak; Kiraz üreticisi Gelincik köylüleri olarak dolandırıldık ve mağduruz. Bu mağduriyetimizin çözümü için yetkililerden çare bekliyoruz” dedi./YUNUS ÖZLER
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °