Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Kimsesiz çocuklar kimsesiz kaldılar!

Korunmaya Muhtaç Çocukları ve Gençleri Geliştirme Derneği'nin kimsesiz çocuklar adına düzenlediği çay partisinde hiçbir kamu kuruluşu gelmedi, protokole ayrılan yerler boş kaldı.

ISPARTA 24.05.2016 06:59:00 0
Kimsesiz çocuklar kimsesiz kaldılar!
Perşembe günü Süleyman Demirci Kongre Merkezi* nde Korunmaya Muhtaç Çocukları ve Gençleri Geliştirme Derneği tarafından kim­sesiz çocuklar yararına ‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ adlı cay gecesine Sosyal Hizmetler 11 Müdürlüğü dahil olmak üzere hiçbir kurum katılmadı.
Konu ile ilgili açıklama yaparken kimsesiz çocukların kimsesiz kaldığını dile getiren Korunmaya Muhtaç Çocuktan ve Gençleri Geliştirme Demeği Başkanı Kadir Koyuncu: “korunmaya muhtaç çocuklar adına 2015 yılında gönüllülüğe esas olarak kurmuş olduğumuz demeğimiz için bir çay gecesi düzenledik. Bu düzenlemiş olduğumuz gecede büyük­lerimizi de yanımızda görmek isterdik fakat üzülerek belirtmek istiyorum ki kamu kurum ve kuruluşlann- dan kimse gelmedi. Protokolden kimsenin gelmeme­sine çok üzüldük. En azından, temsil ettiğimiz korunmaya muhtaç çocuklar adına Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün temsilcilerini burada görmek isterdik. Bu konu ile ilgili olarak resmi yazımızı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne ilettik. Bize bu yazının ardından çeşitli yaş gruplarından 15 kimsesiz çocuğu çay gecemize getirip, gönüllerince eğlenmelerini sağlayacaklardı.
Başlarını okşamak değil, sarılmak Bizim burada elde edeceğimiz gelir, tamamı ile kimse­siz çocuklar yararına kullanılacak. Zaman zaman sevgi evlerine ailelerimizle gidilip sosyal faaliyetlerde bulunacağız, kimsesiz çocuklarla birlikte sinemalara gideceğiz, mesela mesirelik alanlara götürmeyi plan­lıyoruz. Amacımız burada başlarını okşamak değil, onlara sarılarak sevgimizi, desteğimizi göstermektir gayemiz. Çünkü bizler de yurtlarda büyüdüğümüz için onların neler hissettiklerini en iyi anlayanlardanız. Maalesef yanımızda hiçbir büyüğümüzü görmediğimiz için büyük hayal kırıklıklarına uğradığımızı tekrar dile getirmek istiyoruz. Gitmiş olduğumuz tüm kamu kurumları bizlere bu organiza­syonların arkasında olacaklarını, kesinlikle kapılalım sonlarına kadar açacaklarını söylemelerine rağmen, burada hiç kimseyi göremedik. İnşallah bundan sonra kendilerini aramızda görürüz. Toplumumuzda yurt çocukları denildiği zaman ön­yargı ile bakıyorlar. Biz bu önyargıları tamamen sildirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bunları yaparken de örnek bireyler olmak istiyoruz. Sonuçta annesiz, babasız büyümeyi kimse istemez. Devletimiz yurt çocukları için gerekli desteği sağlıyor fakat bizim gibi sivil toplum kuruluşlarının yaptığı fedakarlıklara kamu kurulularının da destek olması gerektiğini düşünüyo­rum. 3 aydan beri yapmış olduğumuz hazırlığımızda Iyaş A.Ş. yönetimi desteğini İliç esirgemedi, Bahattin Şenol başta olmak üzere bütün Iyaş A.Ş. yönetimine teşekkürlerimiz sunuyoruz" dedi.
 
 

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °