Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kimlik ve Elektrik Faturasıyla PTT’ye Gidin, Fatura Desteğinden Yararlanın! Doğalgaz Yardımı Başladı

Kimlik ve Elektrik Faturasıyla PTT’ye Gidin, Fatura Desteğinden Yararlanın! Doğalgaz Yardımı Başladı

ISPARTA 5.01.2022 15:02:00 0
Kimlik ve Elektrik Faturasıyla PTT’ye Gidin, Fatura Desteğinden Yararlanın! 
Doğalgaz 
Yardımı
Başladı
Geçtiğimiz günlerde soğuk kış aylarından muzdarip haneler için yakacak yardımına ek olarak doğalgaz yardımı açıklanmıştı. Elektrik faturalarına verilen destek de devam ediyor. Yardımlar ise Ocak ayı itibariyle resmen başladı!
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada ihtiyaç sahiplerine kömür yardımının devam edeceğini duyurmuştu. Sosyal yardım alan kişiler, doğalgaz yardımı da alabiliyor.
Her kış yüzlerce aile kömür yardımından yararlanabiliyor. Yardım listesinde bulunmayanlar yeni bir başvuru yaparak kömür yardımına sahip olabiliyorlar. Kömür yardımı için gerekli bilgiler, bulunduğunuz ilin ve ilçenin belediyesine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ve Kaymakamlıklara başvurarak sorgulanabiliyor.
ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ
Bakan Yanık, ihtiyaç sahiplerinin elektrik desteğinden yararlanabileceğini de şu ifadelerle duyurdu: “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız, yakacak yardımına e-Devlet üzerinden başvurabilecek. Diğer yandan Elektrik Tüketim Desteği’ni ise düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ailelerimize hali hazırda veriyoruz. Herhangi bir kuruma başvuru yapmalarına gerek yok. Sadece kimlik kartları ve elektrik faturaları ile PTT şubelerine gitmeleri yeterli olacak.”
 
PTT’den elektrik faturasını ödemeye gidecek olan vatandaşlar devlet tarafından kendisine sağlanan desteği öğrenecek ve faturanın kalanını ödeyecekler. Böylece elektrik desteği sağlanmış olacak.
 
Elektrik Tüketim Desteğinden faydalanmak için vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına veya başka bir kuruma başvuru yapmalarına gerek yok; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından düzenli merkezi yardım alan vatandaşlar bu programdan direkt olarak faydalanabilecekler.
 

Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °