Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kentsel Dönüşümde ilk riskli alan Uluborlu’da

Kentsel Dönüşümde ilk riskli alan Uluborlu’da

ISPARTA 22.04.2017 05:08:00 0
Kentsel Dönüşümde ilk riskli alan Uluborlu’da
Isparta’nın ilçelerinde kentsel dönüşümün fitilini ateşleyen Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, çalışmalarının meyvesini almak üzere. Bakanlar Kurulu ilimizde ilk olarak Uluborlu ilçesindeki 2,53 hektarlık Pazar Mahallesi’ni riskli alan ilan etti ve karar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından Resmi Gazete’de yayımlandı. Kentsel Dönüşüm projesinin kısa zamanda bu bölgede hayata geçmesi bekleniyor. 
 Isparta’da en büyük kentsel dönüşüm atağını Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi yapmıştı. İlçe çarşısını yenilemek adına çarşı projesi hazırlayan Uluborlu Belediyesi’nin bu alanda kentsel dönüşüm uygulaması için bölgenin riskli alan bölgesi ilan edilmesi gerekiyordu. Uluborlu İlçesi Pazar Mahallesi olarak geçen 2,53 hektarlık geniş alanın riskli alan ilan edilmesi Bakanlar Kurulu kararıyla alındı. Kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da onayladı ve Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, kararın ilçeye hayırlı olmasını temenni ederek, bundan sonraki sürecin hak sahipleriyle uzlaşmak ve projenin uygulanması olduğunu söyledi.
YILSONUNDA İHALEYE ÇIKMAYI DÜŞÜNÜYORUZ
Isparta’nın kentsel dönüşüm projeleri içerisindeki ilk riskli alan kararının Uluborlu’da alındığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, “Bundan sonraki süreçte projenin uygulama aşamasına geçiyoruz. Burada hak sahipleri var. Hak sahipleriyle proje üzerinde uzlaşacağız, uzlaşma süreci başlayacak. Gayrimenkul değerlendirme süreci başlayacak. Gayrimenkulleri değerlendirip, yeni yapılacak projelerle ilgili hak sahiplerine yer vermeye çalışacağız. Uzlaşma süresinin ardından uygulamaya geçeceğiz. Herhangi bir sorun olmazsa yılsonunda ihaleye çıkmayı düşünüyoruz. Belediye olarak projeyi ihale edeceğiz.
HAK SAHİPLERİ MERAK ETMESİN KİMSENİN HAK KAYBI OLMAYACAK
İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hak sahipleri ve Uluborlu için güzel proje olacak. Hak sahipleri merak etmesin kimsenin hak kaybı olmayacak. Hakka riayet ederek bu süreci götürmeye çalışacağız” şeklinde konuştu. 
174 İŞYERİ VE 58 EV BULUNUYOR    
Uluborlu Belediyesi tarafından 1940-1950'li yıllardan kalma çarşının Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında yenilenmesi için çalışma başlatıldı. Proje kapsamında çoğu atıl durumdaki 174 işyeriyle 58 ev yıkılarak yerine modern çarşı inşa edilecek.
İŞTE RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANAN O KARAR
Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan 2017/9938 sayılı karar şu şekilde: Isparta İli. Uluborlu İlçesi, Pazar Mahallesi sınırlan içerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınar ve koordinatları gösterilen alanın riskli alan ilan edilmesi: Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 8/2/2017 tarihli ve 1953 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2’nci ve ek 1 inci maddelerine göre. Bakanlar Kurulu’nca 20/2/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.


Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °