Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Kent Konseyi’nde BAYRAM dönemi

Kent Konseyi’nde BAYRAM dönemi

ISPARTA 26.07.2019 14:21:00 0
Kent Konseyi’nde BAYRAM dönemi
HABER: Yunus ÖZLER
Isparta Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu yapıldı. Toplantıda, Kent Konseyi başkanlığına Orman Yüksek Mühendisi Ahmet Bayram seçildi.
 
Isparta Kent Konseyinde mahkemeler süreci nihayet tamamlandı ve Konsey olağan genel kurulunu nihayet bugün yapabildi.
KENT KONSEYİ NİHAYET
GENEL KURULUNU YAPABİLDİ
Saat 15.00’de Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirilen genel kurula kurul üyeleri ile sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan genel kurulda, genel kurulu yönetecek divan teşekkül ettirildi.
ISPARTA KENT KONSEYİ
YÜRÜTME KURULU SEÇİLDİ
Kongrede gündem dahilindeki maddelerin görüşülmesinin ardından seçimlere geçildi ve yapılan seçimler neticesinde Ahmet Bayram Başkanlığındaki yürütme kurulu açık oylama ile genel kurulun takdirine sunuldu ve oy birliği ile göreve seçildi. Başkan Bayram, kongrede yaptığı konuşmada; “Bu şehir hepimizin. Daha iyi, daha güzel, daha yaşanabilir bir şehir nasıl olur? Bunun gayreti içerisinde olacağız. Tüm kurum kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte geniş bir iletişim ağı oluşturarak yerelde Isparta’mız için yapılması gereken çalışmalarda hep birlikte kararlar alarak ortak akıl ile gerçekleştirmek istiyoruz.
Kent Konseyimizin yeni yönetimi ilimize, ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
İŞTE ISPARTA KENT
KONSEYİNİN YENİ YÖNETİMİ
Genel Kurulun ardından, 15 kişiden oluşan Isparta Kent Konseyi Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu: Başkan Ahmet Bayram. Üyeler: Süleyman Atasoy, Prof. Dr. Atila Gül, Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Prof. Dr. Duygu Gökçe, Prof. Dr. Şefika Gülin Beyhan, Uğur Büyükçulcu, Suat Meydan, Osman Kül, Hasan Akıllı, Cemil Antalyalı, Ramazan Şişman, Gökhan Büyükleblebi, Ramazan Erdoğan. Doğal Üyeler: Kadınlar Meclisi Başkanı ve Gençlik Meclisi Başkanı.
İŞTE KENT KONSEYİNDE
2 YILDIR YAŞANAN SÜREÇ
Isparta Kent Konseyi’nde seçimlerle başlayan ve her geçen yıl derinleşerek devam eden kriz bugünkü genel kurul toplantısı ile nihayet sona erdi. Bilindiği gibi, önceki yıl yani 24 Ekim 2017 tarihinde yapılan olağan genel kurulu hakkında genel kurulda başkanlığa aday olan ve seçimleri kaybeden Ahmet Bayram ve ekibi tarafından dava açılmıştı. Açılan davayı geçen yılın ilk aylarında karara bağlayan Isparta İdare Mahkemesi ‘Yürütmenin durdurulmasına’ hükmetti. Buna göre, söz konusu genel kurul yok hükmünde sayıldı ve başa dönüldü.
BİR YILDIR SÜREN
BELİRSİZLİK SONA ERDİ
Dolayısıyla, Kent Konseyinin geçen yıl yapılan kongresinde başkanlığa seçilen Ramazan Ziya Örmeci ve yönetimi düştü. Konseyin Başkanı o kongreye kadar başkanlık görevini yürüten Prof. Dr. Mahmut Bülbül oldu. Ancak, Mahkeme, Isparta İdare Mahkemesinin kararına Konya Bölge İdare Mahkemesine başvurarak itiraz etti. Konya Bölge İdare Mahkemesi de, bu itirazı 20 Haziran 2018 tarihinde verdiği kararla reddetti.
Bu nedenle yaklaşık bir yıl bir aydır Kent Konseyinde bir belirsizlik söz konusuydu. Bu belirsizlik bugün yapılan genel kurulu toplantısında yeni yönetimin seçilmesiyle son buldu./ Yunus ÖZLER  
 
 

Anahtar Kelimeler: dönemi bayram konseyinde kent
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °