Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Kendi elimle işçileri sendikalı yaptırdım

Kendi elimle işçileri sendikalı yaptırdım

ISPARTA 20.11.2017 07:09:00 0
Kendi elimle işçileri sendikalı yaptırdım
Türk Yerel Hizmet Sen Isparta-Burdur Şubesi’nin kongresine katılan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, sendikacının karşısında değil yanında duran birisi olduğunun altını çizerek, “Kendi eliyle, ayağıyla işçilerini sendikalı yaptıran bir belediye başkanı sanırım yoktur. Belediye başkanlığına ara verdiğimiz dönemde tüm haklar kaybolmuş, verilmesi gereken ücretler verilmemiş. Ama biz geldiğimizde tüm ücretler ödenmiştir” dedi.
 
Türk Yerel Hizmet Sen Isparta-Burdur Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu’na katılan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, burada bir konuşma yaptı. Sendikaları sevdiğini ifade eden Başkan Günaydın, sendikacılarla işverenin uyumlu olması gerektiğine işaret etti.
BAŞINDA TÜRK KELİMESİ OLUNCA HER ŞEY BİTER
Türk Yerel Hizmet Sendikası’nın başında her şeyden önce Türk kelimesi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Başında Türk kelimesi olunca her şey biter. Türk kelimesine hayran olan insanların başında ben de varım” dedi.
BEN KENDİMİ DOĞUŞTAN SENDİKACI GİBİ GÖRÜYORUM
Başkan Günaydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sendika deyince haksızlık olan yerde, hak arayan diye tarif edersek en doğru şekilde izah etmiş oluruz. Sizler hakkı arıyorsunuz. Hakkı aramak için burada toplanmış bulunuyoruz. Ben de bu hakkın içerisinde hakkı veren insan sıfatıyla kendimi görme açısından bu toplantıya katıldım. Ben kendimi doğuştan sendikacı gibi görüyorum.
VARGEL ESNASINDA TÜM HAKLAR KAYBOLMUŞ
Ben bir ara belediye başkanlığında vargel yaptım. Bu vargel esnasında tüm haklar kaybolmuş. Ekstra verilmesi gereken, bayramda verilecek ücretler, sendikal hak olan bazı ücretlerin verilmemesi gibi bir sürü belediyede yığınaklar oluşmuş. Tek tek bütün ücretler ödenmiştir. 5 yıl önce verilmeyen paralar bile ödenmiştir. Ondan sonra verilemeyecek ücretin en iyisini Isparta Belediyesi vermeye çalışmıştır, hatta vermiştir. Belki de Türkiye’de belediyeler arasında maaş ödeme konusunda birinci geldiğimizi düşünüyoruz. Bu arada da çalışanlarımızın 8 saat mesaisini dolu olarak çalışmasını istiyoruz. Bizim çalışmamız gerekir. Bu şekilde çalışmayan arkadaşlarımıza da elimizden geldiği kadar tepkide bulunuyoruz. Bu konuları sendikalara aktarıyoruz. Sizden bir şey istiyorum çalışmak, çalışmak, çalışmak. Çalışanın da hakkını vermek zorundayız.
BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDE BU İŞ YAPILMALI
Sendikayı seviyorum, sendikalı olmayı da seviyorum. Ama işverenle bir bütünlük içerisinde ve gönül çerçevesi kurarak yapmasını istiyorum. Karşılıklı ithamlar olmadan bu iş yapılmalı.  Isparta Belediye Başkanı olarak bugüne kadar sendikayı seven ve sendikayı takdir eden birisiyim. Sendikacının karşısında değil sendikacının yanında duran bir insanım. Belki bunun örneği Türkiye’de ve dünyada görülmemiş şekilde Isparta Belediyesi’nde olmuştur. Kendi eliyle, ayağıyla işçilerini sendikalı yaptıran bir belediye başkanı sanırım yoktur. Herhalde dünyada da yokmuş. Ama Isparta’da var.
Bizim unuttuğumuz ve atladığımız konular olabilir. O konuları da sendikacılar bizlere getirir. Bu sendikalar sayesinde hak konusunda hata etmemiş ve daha istikrarlı olmuş oluruz.”
 

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °