Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Kayakseverler ve İşletmeler memnun; Davraz'da kar Kalınlığı 1 Metreye ulaştı

Kayakseverler ve İşletmeler memnun; Davraz'da kar Kalınlığı 1 Metreye ulaştı

ISPARTA 7.01.2020 11:55:00 0
Kayakseverler ve İşletmeler memnun; 
Davraz
Akdeniz’in incisi Davraz Kayak Merkezinde son iki günde yağar karlarla birlikte kar kalınlığı bir metreye kadar çıktı. Merkez, geçtiğimiz hafta sonu da adeta full çekti. Merkeze gelen ziyaretçi sayısı 5 bine ulaştı.
 
Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden olan ve Akdeniz’in İncisi olarak adlandırılan Isparta Davraz Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı bildirildi.
DAVRAZ, HAFTA SONLARI
ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR
Isparta'nın doğusundaki 2 bin 635 rakımlı Davraz Kayak Merkezi, kayak sezonunun açıldığı günden bu yana özellikle hafta sonları ortalama 5 bin ziyaretçiyi ağırladı. 22 kilometreden oluşan 13 kayak pistinin bulunduğu ve pistlerin tamamının açık olduğu kayak merkezinde, alt pistleri kızaklarla kayanlar, eğimin fazla olduğu üst pistleri ise snowboard ve kayakçılar kullanıyor.
DAVRAZ KAYAK MERKEZİNDEKİ
İŞLETMECİLER MEMNUN
Geçtiğimiz hafta sonu Davraz Kayak Merkezine giden Kayakseverler, merkezde kar kalınlığının 1 metreye ulaştığını söylediler. Sürekli Davraz’a geldiklerini ve merkezi çok beğendiklerini ifade eden Kayakseverler, özellikle hafta sonu tatillerinde bölgedeki 3 otelin yüzde yüz doluluk oranına ulaştığını vurgulayarak, bu durumun Kayak Merkezindeki işletmecileri çok memnun ettiğini ifade ettiler.
ZİYARETÇİ SAYISI HER
GEÇEN GÜN ARTIYOR…
Kayakseverler, önümüzdeki günlerde yoğun kar yağışı beklediklerini dile getirerek, "Eğer istediğimiz şekilde yağış olursa, Mart ayının ortalarına kadar sezonun gayet güzel geçeceğini umuyoruz. Davraz'ın tanınırlığı da her geçen gün artmaktadır. Bu durum merkeze gelen ziyaretçi sayısını da arttırmaktadır” dediler.

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °