Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer Uyardı: Merdiven Altında Kıyma Çektirmeyin!

Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer Uyardı: Merdiven Altında Kıyma Çektirmeyin!

ISPARTA 30.07.2020 15:07:00 0
Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer Uyardı: 
Merdiven Altında 
Kıyma Çektirmeyin!
Isparta Kasaplar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Nuri Erdeğer, Kurban Bayramı öncesinde Ispartalıları temizlik ve hijyen noktasında uyararak; “Gerçek kasap olmayan, merdiven altı yerlerde kıyma çekimi yaptırmayın” dedi.
 
Kurban Bayramı, tüm ülkeyi saran Covid - 19 salgını nedeniyle bu yıl, önceki yıllara kıyasla daha geniş tedbirler içerisinde gerçekleşecek. Diyanet İşleri Başkanlığı, önceki hafta Covid-19 salgını kapsamında gerçekleşmesi gereken tedbirleri tek tek yayınladı. Bu kapsamda Kasaplar ve Lokantacılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.
ERDEĞER; “MERDİVENALTI KIYMA ÇEKİMİ KASAP ESNAFIMIZIN EKMEĞİNE MANİ OLUYOR”
Kasap esnafı dışındaki kimselere kıyma çektirme işlemi yaptırmamak gerektiğinin altını çizen Başkan Erdeğer; “Sağlığınız için merdiven altı yerlerde kıyma çektirmeyin. Böyle durumlar hem bizim gerçek kasap esnafımızın ekmeğine mani olmakta hem de vatandaşlarımızın sağlığı ile oynamaktadır. Onun için ben vatandaşlarımıza bildikleri ve güvendikleri kasap esnafı arkadaşlarımızdan alışveriş yapsınlar veya kıymalarını onlara çektirsinler. Bu kapsamda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tebliğine göre; Kasaplık Belgesi veya Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme kurslarından alınmış “Kurs Bitirme Belgesi” olan kasaplar sadece kesim yapabilecektir.
“HİJYEN KURALLARINA
UYGUN HAREKET EDİN”
Kesim yapılacak yer de belli şartları taşıyacak. kapsamında kesim alanına Covid-19 salgınıyla ilgili bilgilendirici tablo asılacak, hijyen tedbirlerine uyulup, sosyal mesafeye dikkat edilecek. Elle temas ve maskesiz dolaşmak ise tamamen yasak olacak” dedi.
 

Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °