Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Karne notları ailenize de mesaj veriyor

Karne notları ailenize de mesaj veriyor

ISPARTA 21.01.2017 05:40:00 0
Karne notları ailenize de mesaj veriyor

Isparta’da 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının ilk dönemi dün sona ererken, 82 bin 819 öğrenci ve 5 bin 824 öğretmen için sömestr tatili başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda ara dönem için öğrencilere ödev verilmedi ancak tiyatro, sinema gibi sosyal etkinliklere katılmaları tavsiye edildi.

Isparta’daki 82 Bin 618 öğrenci dün karnelerini alarak sömestr tatiline girdi. Eğitim öğretim yılının ikinci yarısı ise 6 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Hediye Un Fabrikası İlkokulunda karne dağıtım törenine katılan Milli Eğitim Müdürü İlyas Can öğrencilere tatil süresince dinlenerek ikinci yarı yıla enerji toplamış şekilde başlamalarını tavsiye etti. Can “Bunun yanı sıra öğretmeninizin verdiği kitabı okuyup, sinema ve tiyatroya giderek tatili en iyi şekilde değerlendirin” dedi.

2016-2017 eğitim-öğretim yılı için ilk dönem dün yapılan karne dağıtımı ile son buldu. Isparta’da 2016-2017 eğitim-öğretim yılının karne dağıtım töreni Hediye Un fabrikası İlkokulunda gerçekleştirildi. Hediye Un Fabrikası İlkokulundaki karne törenine katılan Vali Yardımcısı Fevzi Güneş, “çocuklar bugün bir karne alacaksınız. Hepinizin alacağı karnelerin çok güzel olacağına ben inanıyorum. O karnelerinizin iyi olmasında en büyük katkı ilk olarak öğretmeninizin, sonra anne, babanızın, ablanızın, kardeşinizin ve okul müdürünüzün. Bunun yanında bütün okullardan sorumlu kişi olan Milli Eğitim Müdürünüzün de karne başarınızda katkısı var. İlk dönem karneniz hepinize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. 

BU NOTLAR AİLELERE VE ÖĞRETMENLERE DE MESAJ VERİYOR

Milli Eğitim Müdürü İlyas Can da öğrencilerin  karne notlarının aileler ve öğretmenlere de mesaj verdiğini söyleyerek “Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu senede öğrencilerimize tatil döneminde ödev vermiyoruz. Bunun yerine kültürel, sanatsal yönlerini geliştirmek için bu tip faaliyetlerde bulunmalarını tavsiye ediyoruz. Çocuklarımıza 15 tatilde sinema, tiyatro gibi etkinliklere katılıp, birde kitap okuyarak kendilerini geliştirmeleri tavsiye ediliyor. Hocamızda buna bağlı olarak karneleri ile öğrencilerine kitap hediye etmiş. Bu karne bir takım notlar var. Bu karnedeki notlar her şeyi belirleyici değil. Bu notlar sadece size de mesaj değil. Bu notlar bir dönem boyunca yapmış olduğunuz çalışmanın karşılığı. Bu karnedeki notlar hem size, hem ailenize, hem öğretmeninize, hem de bizlere bazı mesajlar veriyor. Hepimiz bu mesajı doğru okuyarak, gerekli önlemleri alıp daha başarılı olmak için gayret sarf edeceğiz. Hepinize iyi tatiller diliyorum. Tatilde bolca oyun oynayın, dinlenin ve ikinci yarıya enerji toplayarak gelin. Bunun yanı sıra öğretmeninizin verdiği kitabı okuyup, sinema ve tiyatroya giderek tatili en iyi şekilde değerlendirin” diye konuştu.     

AİLELERE KARNE UYARISI

Eğitim öğretim yılının ikinci yarı yılı 6 Şubat Pazartesi günü başlayacak, 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek. Uzmanlar ise aileleri kötü karne konusunda uyarıyor. Ailelerin, çocuğun değerini aldığı notla özdeşleştirmesinin çok yanlış olduğunu belirten uzmanlar, karnelerin, öğrencilerin sadece ders çalışıp aldığı not olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söylüyor. Binlerce öğrencinin dönem yorgunluğunu atmak için beklediği yarıyıl tatilinin başlayacak olmasından dolayı öğrencileri karne heyecanı sararken, uzmanlar, Ailelerin kötü karne getiren çocuklarına ılımlı yaklaşması gerektiğini belirtiyor.


Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °