Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Karın ağrısıyla geldi bakın sonra ne oldu!

Karın ağrısıyla geldi bakın sonra ne oldu!

ISPARTA 22.11.2018 07:21:00 0
Karın ağrısıyla geldi bakın sonra ne oldu!
Karaciğer, mide ve duodenumu besleyen sindirim sistemi damarları tıkalı olduğu yapılan tomografik anjiyografi ile tespit edilen 45 yaşındaki hasta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Genel Cerrahi ve Kalp Damar Cerrahisi bölümlerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği ameliyatla sağlığına kavuştu.
Ameliyatla ilgili bilgi veren Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Şenol Gülmen, “Hastamız bize karın ağrısı şikayetiyle geldi. Tomografik anjiyo çekimi sonrasında karaciğer, mide ve duodenumu besleyen sindirim sistemi damarları tıkalı olduğunu tespit ettik. Ameliyata aldığımız hastanın abdominal aortadan tıkalı olan damarın beslediği distal alanına suni damar kullanılarak bypass ameliyatı gerçekleştirdik. Başarılın geçen operasyon sonrasında hastamızı sağlıkla taburcu ettik” diye konuştu.
Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. M. Zafer Sabuncuoğlu, ameliyatın riskli bir operasyon olduğuna işaret ederek, “Yapılan işlem oldukça ciddi bir operasyondu. Kalp-Damar Cerrahisi bölümüyle beraber gerçekleştirdiğimiz ameliyatımız oldukça başarılı geçti. Hastamızın durumu gayet iyi, şifa ile taburcu ediyoruz” dedi. 
Burdur ilinin Bucak ilçesinde yaşayan hasta Hakkı Kayacan, “Karın ağrısı şikayetiyle geldim. Doktorlarımız sağolsunlar çok ilgilendiler yapılan tahlil ve tetkikler sonrasında ameliyata alındım. Riskli bir ameliyat geçirdim ama ameliyatımı gerçekleştirecek olan Zafer Sabuncuoğlu ve Şenol Gülmen hocalarıma güvendim. Beni sağlığıma kavuşturdular hepsine tek tek teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun. Ben zaten Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde takipli hastayım. Gerek bu ameliyatımla ilgili gerekse daha önce yaşadığım sağlık sorunlarımda doktorlarımız ve tüm çalışanlar çok yardımcı oldular. Hastane yöneticilerine ve bütün çalışanlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  

Anahtar Kelimeler: sonra oldu bakın geldi ağrısıyla karın
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °