Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KARAĞI Köyünde gelenek sürüyor

KARAĞI Köyünde gelenek sürüyor

ISPARTA 7.06.2019 20:24:00 0
KARAĞI 
Köyünde
gelenek 
sürüyor
HABER: Yunus ÖZLER
Karağı Köyü Sosyal Dayanışma Ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen ve yapılan "6. Geleneksel Çorba ve Kahvaltı günü" Ramazan Bayramının birinci günü olan 4 Haziran 2019 Salı günü bayram namazı sonrası Aksu Karağı Köyü Köy konağı önünde yapıldı.
 
Katılımın çok yoğun olduğu geleneksel güne Dernek Başkanı Ramazan Korkmaz ve yönetim kurulu başta olmak üzere çok sayıda köylü ile  İstanbul, İzmir, Ankara, Afyon, Aydın, Konya, Antalya, Burdur, Kayseri bir çok İl dışından gelen çok sayıda Karağı Köylüleri ve misafirler katıldı.
KORKMAZ; “AMACIMIZ BİRLİK
VE BERABERLİĞİ SAĞLAMAK”
Dernek Başkanı Ramazan Korkmaz; “Bu yıl altıncısı yapılan çorba ve kahvaltı geleneğinin köylülerimizin bayramda bir araya gelerek dayanışma ve kaynaşmasını sağlamakla birlikte bayramlarda ve yaz aylarında köyümüzdeki misafirlerinde çok olduğu bir dönemde yapılması ile bu kişilerinde katılması ayrı bir anlam taşımaktadır. Katılan herkese teşekkür ederim” dedi.
“GELENEĞİ DEVAM
ETTİRİYORUZ”
Dernek Başkanı Ramazan Korkmaz, bu geleneğin yıllar öncesine dayanan bir gelenek olduğunu bayram namazından sonra herkes evinde ne hazırlar ne pişirir ise onu köy konağına (odasına) getirir orada yenilir içilir idi fakat bir kaç yıl yapılmayan bu geleneğin yaşaması ve gelecek nesillere de örnek olması için Dernek olarak devam ettirmekteyiz” dedi.
“EMEĞİ GEÇENLERE
TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Dernek Başkanı Ramazan Korkmaz, konuşmasının sonunda emeği geçen ve yardım eden herkese Dernek Yönetim Kurulu adına ayrı, ayrı teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.




Anahtar Kelimeler: karağıköy?ndegeleneks?r?yor
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °