Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kamyon Garajı siyaset malzemesi yapılmasın

Kamyon Garajı siyaset malzemesi yapılmasın

ISPARTA 3.03.2019 11:03:00 0
Kamyon Garajı siyaset malzemesi yapılmasın
Isparta SS 17 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İbrahim Sağ, Isparta’ya 12 bin 500 metrekare alan içerisinde sosyal tesis, lokal, güvenlik gibi olanaklara sahip olacak tır parkı kazandırmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kamyon garajının esnafa hizmet olacağını söyleyerek siyaset malzemesi yapılmaması gerektiğini söyledi.
Bu güne kadar Isparta’da tır parkı olamaması nedeniyle hem kamyoncu esnafının hem de halkın sorun yaşadığını söyleyerek “dışarıdan gelen esnaf gece tırında yatmak sorunda kalıyor, böyle olunca tırcı ihtiyaçlarını karşılamakta sorun yaşıyor, vatandaşta rahatsız oluyordu. Bugün birçok ilde tır ve kamyon garajları var. Çorlu’da, Gebze’de günlük 25 TL garaj ücreti alınıyor. Biz Isparta’da 5 TL alacağız. Burada dışarıdan gelen esnafa gideceği yere iş bulması için yardımcı olacağız. Esnaf hiç bir çekintisi olmadan sosyal olanaklara sahip kamyon garajına aracını park edebilecek.  Biz Isparta’da R1 belgeli tek motorlu taşıyıcılar kooperatifiyiz. Biz bir şirket, nakliyeci yada ambar değiliz. Isparta’da 100’ün üzerinde üyesi bulunan ama Isparta’daki, 500’e yakın kamyoncuya hizmet etmeye çalışan bi4r kooperatifiz” dedi.
SİYASET MALZEMESİ YAPILMASIN
Bozanönü yolu Çevtem karşısındaki araziye yapılan tır parkının siyaset malzemesi yapılmaya çalışıldığını söyleyen İbrahim Sağ, “bu kamyon parkı sanayide uzun vadeli tamire gelen araçların dorsesini bırakabilecekleri güvenli bir alanda sağlamış olacak. bugüne kadar olmayan bir şeyi yapmaya çalışırken diğer kamyoncu esnaflarının da buna destek olmasını bekliyoruz. Kapımız herkese açık biz bu çalışmayı yaparken kimseden de bir şey talep etmiyoruz, kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz. Belediye bizim belediyemiz, vekilleri bizim vekilimiz, kamyoncu esnafı da bizim esnafımız. Kooperatifin başkanlığına geleli 8 ay oldu. Bu süreçte esnafımıza bir şeyler kazandırmak için büyük çaba sarf ettik” şeklinde konuştu.
KAMYONCU RAHAT UYUYABİLECEK
Isparta 17 nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi 35 yıllık kamyoncu olan Yaşar Peker ise Isparta’da önemli bir eksikliği giderildiğine dikkat çekerek “Isparta’da bugüne kadar kamyon garajı olmaması büyük bir sorundu. Bu nedenle araçlarımızla yüklü geldiğimizde malların başına bir şey gelecek diye çekiniyorduk. Yada araç boş bile olsa akü çalınıyordu, mazot çalınıyordu. Dışarıdan gelen kamyoncular araçlarını mahalle aralarına bırakıyordu. Bu nedenle aracının başından dahi ayrılamıyordu. Vatandaş rahatsız oluyordu. Mahalle aralarına park edilen kamyon ve tırlar trafikte sorun çıkarıyordu, otobüs durakları dahi kapatılıyordu.
ISPARTA İÇİN BÜYÜK HİZMET
Burada güvenlikli bir tır parkı oluşması tek noktada birleşmek iş bulma anlamında ihtiyaçların giderilmesi anlamında büyük bir olanak. Bazı arkadaşlar buranın 14-15 taksiyi alacağını iddia etmiş fakat burası en az 250-300 tır alır. Başka illerde unun örnekler var. Biz başka bir ile yük götürdüğümüzde kamyon garajına aracımızı çekiyoruz. Orada yemeğimizi yiyoruz, yük bulabiliyoruz. Başka illerde 20-25 TL verip o kamyon garajlarına park etmekten hiç çekinmiyoruz. Buradaki tır parkımızda da kafeterya, lokanta gibi hizmetler verilmeye başlandığında bunun ne kadar büyük bir hizmet olduğu görülecektir” şeklinde konuştu.
 
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °