Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kamu – Sen Isparta Temsilcisi Ali Balaban; Sizce Bu İşte Bir Gariplik Yok Mu?

Kamu – Sen Isparta Temsilcisi Ali Balaban; Sizce Bu İşte Bir Gariplik Yok Mu?

ISPARTA 5.01.2021 11:19:00 0
Kamu – Sen Isparta Temsilcisi Ali Balaban; 
Sizce Bu İşte
Bir Gariplik
Yok Mu?
Yapılan zamlarla memurların zamlı maaşlarını 15 Ocak’ta alacaklarını ifade eden Kamu – Sen Isparta İl Temsilcisi ve Türk Eğitim – Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban, zam oranıyla enflasyon farkı arasında bir gariplik olduğunu belirterek; “Zam oranı % 3, enflasyon farkı ise % 4,36 oldu. Bir gariplik yok mu? 2021 yılı ücret artışları değişen ekonomik koşullara uygun şekilde güncellenmelidir” dedi.
 
Kamu – Sen Isparta İl Temsilcisi ve Türk Eğitim – Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “15 Ocak’ta yeni yılın ilk maaşını alacağız. Zam oranı % 3, enflasyon farkı ise % 4,36 oldu. Bir gariplik yok mu? Maaş zammından daha yüksek enflasyon farkı alacağız. Tabi bu ilk defa olmuyor. Birilerinin ‘tarihi kazanım’ diye pazarladıkları 4. ve 5. dönem toplu pazarlık süreçlerinin sonucu olarak ikinci kez zamdan yüksek enflasyon farkıyla karşı kalıyoruz.
 
“2020 yıllık enflasyonunun % 14.60 çıkması, Kamu İşvereninin ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun 5. Dönem Toplu Sözleşmede kamu görevlilerine reva gördükleri zam oranlarının yetersizliğini teyit etmiştir.” demiş! Başkan doğru demiş; ama eksik demiş! Muhatap bırakıldığımız bu tablo, aynı zamanda kamu çalışanlarının verdiği yetkiyi kullanmaktan aciz olan, çalışanın yanında saf tutmak yerine işverenin taşeronluğunu yapanların beceriksizliğini ve öngörüsüzlüğünü de teyit etmiştir.
 
Kamu çalışanlarının aklıyla kimse alay etmesin! “5. Dönem Toplu Sözleşmesini imzalamadık” teranesiyle, kimse kendini aklamaya çalışmasın! 4. Dönemde imzaladığınız 3,5’luk artışın baskısıyla Ağustos 2019’da masaya oturduğunuz, (önceden işverenle birlikte yazılmış senaryoya uygun şekilde) güya imza atmayacağınız ve sürecin KGHK’na taşınacağı zaten belliydi. Ve nitekim KGHK da hem yetkili(!) sendikayı hem de işvereni memnun eden kararını verdi; yani ne şiş yandı ne kebap! Özellikle salgın dönemiyle birlikte ekonomik koşullar çok değişmiştir. Nitekim Hükümet, bundan dolayı değişik toplum kesimlerine yönelik ekonomik destek ve tedbir kararlarını hayata geçirmiştir.
 
5. Dönem Toplu Sözleşmesinin yapıldığı Ağustos 2019’dan bu yana köprünün altından çok sular akmıştır. Buradan hareketle, değişen ekonomik koşullara mütenasip şekilde memurların 2021 yılı ücret artış oranları da güncellenmelidir. Aileleriyle birlikte yaklaşık 20 milyona tekabül eden memurlarımız ve emeklilerimiz, enflasyona ve sözde yetkili sendikal anlayışın beceriksizliğine ezdirilmemelidir. Hükümetin bu makul ve gerçekçi talebe kayıtsız kalmamasını ve hakkaniyet zemininde gerekeni yapmasını bekliyoruz” dedi.

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °