Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Kamu kurumlarına su indirimi

Kamu kurumlarına su indirimi

ISPARTA 13.01.2018 07:05:00 0
Kamu kurumlarına su indirimi
Belediye Meclisi, Resmi Gazete’de yayımlanarak  Belediye Kanuna eklenen madde gereği kamu kurum ve kuruluşlarına uygulanan su ile atık su tarife ücretinde indirim yaptı. Buna göre resmi daireler, resmi yurtlar, okullar, hastane, sağlık ocakları ile özel okul ve kreşler suyun tonunu 3,44 lira yerine 1,50 TL’den kullanacak.
 
Belediye Meclisi’nin Ocak ayı son toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantında gündem maddeleri için komisyon raporları okunarak oylandı. Maddeler arasında en önemlilerinden biri de kamu kurum ve kuruluşlarının su ile atık su tarife ücretinde indirim yapılması idi. Belediye Meclisi, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ek madde kapsamında kamu kurumlarının kullandığı su ücretlerinde indirim yaptı.
Konula ilgili komisyon raporunu okuyan Tarife Komisyonu Başkanı Gürsan Taştekin, Resmi Gazete’de yayımlanan ek maddeyi hatırlatarak, kamu kurum ve kuruluşlarının kullandığı su ücretinde indirim yaptıklarını söyledi. Taştekin, “resmi daireler, resmi yurtlar, okullar, hastane, sağlık ocakları ile özel okul ve kreşler için 2018 yılında suyun tonu 3,44 TL olarak belirlenmişti. Ancak yeni düzenleme kapsamında suyun tonu 1,50 TL’ye indirildi. Ayrıca kamu kurumlarının atık su tarifesi ton başına 50 kuruş yerine 45 kuruşa indirilirken, kamu kurumlarından 150 TL alınan depozit ile 500 lira alınan katılım bedelleri iptal edildi” dedi.
İŞTE O EK MADDE
Taştekin, 5393 sayılı kanunun 86. maddesine eklenen ek maddeye ilişkin şu bilgiyi verdi: “EK MADDE 2- Kamu kurum ve kuruluşlarına uygulanan su ve atık su tarife ücreti tüketim miktarına bakılmaksızın sabit tarife ücreti olarak belirlenir ve konutlar için belirlenen en düşük su ve atık su tarife ücretinin yüzde 50 fazlasını geçemez. Belediyeler temiz şebeke suyu hizmeti vermediği yerleşim yerlerindeki kamu kurumlarından herhangi bir ad altında ücret talep edemez. Kamuya ait eğitim kurumlan, yurtlar, okul pansiyonları ve hastanelerden abonelik, açma kapama, bağlantı, teminat, güvence bedeli, katılma payı ve benzeri ad altında herhangi bir ücret talep edilemez.”
TÜRKİYE’DE EN UCUZ KENT ISPARTA OLSUN İSTİYORUZ
Öte yandan Isparta’nın yaşanabilir bir şehir olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Yaşanabilir şehir olayıyla beraber rakamları artırmayan ve fiyatları ucuzluk açısından da ayrı bir yaşanabilirlik duble olarak gelişiyor. İnşallah ömür boyu Isparta’ya ucuzluk yaparız. Türkiye’de en ucuz kent Isparta olsun istiyoruz. Otoparklar ucuz olsun, maliyetin altında formalite rakamlar koyalım dedik” dedi.
Komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °