Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KADINLAR KAHRAMANDIR

KADINLAR KAHRAMANDIR

ISPARTA 8.03.2019 14:13:00 0
KADINLAR KAHRAMANDIR
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Vali Ömer Seymenoğlu Isparta’da faaliyet gösteren 8 kadın derneğinin 75 üyesi ile Isparta Valiliğinde bir araya geldi. Misafirlerinin Kadınlar Günü’nü kutlayan Vali Seymenoğlu kadınlarla sohbet etti, talep ve önerilerini dinledi.
“KADINLAR KAHRAMANDIR”
Kadınlar Günü’nde kadınlarla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti aktaran Vali Seymenoğlu yaptığı konuşmada, “Kadınlar; toplumumuzda her türlü sosyal aktivitelerin içerisinde, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılmasında, kültürel mirasımızın gelecek kuşaklara devredilmesinde çok çok önemli ve özel bir rol üstleniyor. Türk toplumunda geçmişten günümüze hep sosyal hayatın içerisinde yer almıştır.  Özellikle Kurtuluş Savaşı döneminde Halide Edip Adıvar, Kara Fatma, Şerife Bacı ve Halime Çavuş gibi efsane olmuş kahraman kadınlarımız var. Bu da toplumumuzda kadınların önemini bir kez daha hatırlamamızı sağlıyor.” dedi.
“STK’LARI ÖNEMSİYORUZ”
Kadınların yaşadığı sorunların çözümünde sivil toplum kuruluşlarının önemine de değinen Vali Seymenoğlu, “Zaman içerisinde kadınlarımızın bazı sıkıntılar yaşadığı doğrudur, özellikle ekonomik hayatta fazla yer alamamak gibi sıkıntıları var. Bunlar zaman içerisinde yaşanmıştır. Ama yaşanan sorunları aşabilmek için sizin gibi güzel insanların oluşturduğu güzel dernekler var. Bu kuruluşlar sizleri daha güçlü kılıyor. Kadınlarımızın güçlü yanlarını sivil toplum kuruluşları üzerinden ortaya koymaları daha kolay oluyor. Dolayısıyla devletimiz ve bizler sivil toplum kuruluşlarını çok çok önemsiyoruz.” dedi.
“KADINA YAPILAN YATIRIM ASLINDA GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR”
Kadın dernekleri adına konuşan Diş Hekimi Semra Karatosun’da Kadın bir çiçektir bakmasını bileceksin/ Kadın bir annedir sevmesini bileceksin/ Kadın evin meleğidir duasını almayı bileceksin/ dizeleriyle başladığı konuşmasında, “Kadınlar tarih boyunca hep önemli roller üstlenmişlerdir. Bilindiği gibi bunun en güzel örneği Kurtuluş Savaşı sırasında gerek cephede gerekse cephe gerisinde en güzel kahramanlıkları göstermeleriydi. Kadın toplumu ileri götüren, sosyal dinamiğin temel kaynağıdır. Bu nedenle kadına yapılan yatırım aslında geleceğe yapılan yatırımdır.” dedi.

Anahtar Kelimeler: kahramandr kadnlar
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °