Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kadın Kooperatifleri Güçleniyor

Kadın Kooperatifleri Güçleniyor

ISPARTA 11.02.2020 11:30:00 0
Kadın 
Kooperatifleri 
Güçleniyor
Muhasebe Finansman ve Kooperatifçilik Geliştirme Kursları devam ediyor.
 
Cumhurbaşkanlığı birinci "100 Günlük İcraat Programı" kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ortaklığında 30 Ekim 2018 tarihinde imzalanan, "Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü" kapsamında eğitim faaliyetlerine devam edilmektedir. Geçtiğimiz aylarda Gönen Güneykent Kasabası, Atabey İslamköy köyü ve Eğirdir İlçe Merkezinde  düzenlenen  "Muhasebe  Finansman  ve  Kooperatifçilik  Geliştirme"    Kurslarının dördüncüsü,  kalabalık  bir  kadın  girişimci  grubunun  talebi  üzerine,    İl  Tarım  Orman Müdürlüğü  Kırsal  Kalkınma  ve  Örgütlenme  Şube  Müdürü  Mehmet  Kobuk  ve  Mühendis Murat Çankaya tarafından Aksu ilçesinde düzenlendi.
 
Kursta, Kooperatifleşmenin amacı, ilkeleri  ve  değerleri, işleyişi,  yönetim  ve  denetim kurullarının  görev  ve  sorumlulukları,  kooperatifin  hukuki  defterlerinin  tutulması  ve muhasebesi konularında eğitimler verilmiştir. 65 kursiyerle  başlayan  ve  5  iş  günü  devam  eden  kurs  sonunda  başarılı  olan  51 kursiyere sertifikaları düzenlenen bir törenle verilmiştir. Aksu  Mehmet  Süreyya  Demiraslan  Meslek  Yüksek  Okulu  toplantı  salonunda düzenlenen Sertifika töreninde,  Aksu Kaymakamı Muhammed Şahin, İl Genel Meclis Üyesi Başkanı  Serkan  Keskin,  Aksu  Belediye  Başkanı  Veli  Kahraman,      Kırsal  Kalkınma  ve Örgütlenme Şube Müdürü Mehmet Kobuk, Aksu İlçe Tarım Orman Müdürü Ayhan Gençtürk, Aksu Milli Eğitim Müdürü Bilal Demirtaş, kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı.
 
Sertifika töreninde konuşan Aksu Kaymakamı Muhammed Şahin, kursiyerlere ve kurs hocalarına  teşekkür  ederek,  kurulacak  olan  kadın  kooperatifinde  çalışmalarında  her  zaman yanında olduğu ve özverilerine karşılık desteklerini esirgemeyeceklerini söyledi. Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, genel kooperatifçilik eğitimi, yönetim ve denetim kurulu  üyelerinin  eğitimi ile  kadın  kooperatifçilerin  eğitimi  faaliyetlerimiz  bundan sonra da devam edecektir.
 

Anahtar Kelimeler: kadınkooperatiflerig?çleniyor
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °