Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

KADEM, kadınlara yasal haklarını anlattı

KADEM, kadınlara yasal haklarını anlattı

ISPARTA 9.05.2016 13:32:00 0
KADEM, kadınlara yasal haklarını anlattı

Kadın ve Demokrasi Derneği Antalya Şubesi tarafından düzenlenen Kadın Yasal Hakları semineri Öğretmenevi Konferanas Salonu’nda düzenlendi. 

 

Seminere Isparta Valisi Vahdettin Özkan’ın eşi Ruhan Özkan’ın yanı sıra Elele Derneği Başkanı Cana Aydın, Garnizon Komutanı,  İl Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürü’nün de eşleri katıldı.

 

Program Kadın ve Demokrasi Derneği Antalya Şube Başkanı Zeynep Taş, KADEM’in 16 kadın ve güzel hayallerle birlikte kurulduğunu anlatarak derneğin 11 komisyon ve yurtdışı projeleriyle dikkat çektiğine işaret etti.

 

Kadına şiddet konusuna değinen Kadın ve Demokrasi Derneği Antalya Şube Başkanı Zeynep Taş, “Kadına şiddet tek başına bir kadın sorunu değildir. Bu aynı zamanda bir erkek sorunudur” dedi.

 

2014 YILINDAN BU YANA EĞİTİMLER VERİLİYOR

Kadın Yasal Hakları Projesini anlatan Başkan Taş, “KADEM, kadınlarımızın sorunlarına ışık tutmak, temel hak ve özgürlükler ışığında, hayatlarını kolaylaştıracak yasal düzenlemelere ilişkin bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla 2014 yılından beri ‘Kadın Yasal Hakları Eğitimi’ düzenlemektedir” dedi.

 

Taş, proje kapsamında 17 bin kadına ulaşıldığını kaydederek bu rakamın 3 yıl içerisinde 50 bin olmasını hedeflediklerini belirtti.

 

Kadın ve Demokrasi Derneği Antalya Şube Başkanı Taş’ın konuşmasının ardından derneğin faaliyetlerinden oluşan bir sinevizyon gösterisi izletildi.

 

Daha sonra Av. Zeynep Toker, Kadın Yasal Hakları konulu sunum yaptı.

Etkinliğe kadınların yanı sıra erkeklerinde ilgi göstermesi dikkat çekti.

 


Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °