Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KADEM Isparta Temsilcisi Gonca Cankut Kayacan; Hayatın Her Alanında Kadının Yeri Yatsınamaz

KADEM Isparta Temsilcisi Gonca Cankut Kayacan; Hayatın Her Alanında Kadının Yeri Yatsınamaz

ISPARTA 20.11.2021 13:13:00 0
KADEM Isparta Temsilcisi Gonca Cankut Kayacan; 
Hayatın Her 
Alanında Kadının 
Yeri Yatsınamaz
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Isparta Temsilcisi Gonca Cankut Kayacan, Liderlik ve Yönetici pozisyonunda erkeklerin egemen olduğu iş hayatında, yüksek mevkilere gelen kadınların erkekler kadar işlerinde başarılı olduklarını görmenin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek; “KADEM, hayatın her alanında bugüne kadar kadının yanında olmayı sürdürmüştür ve bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir” dedi.
 
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Isparta Temsilciliği ile Süleyman Demirel Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından “Girişimcilik ve Kadın Liderlik Çalıştayı” düzenlendi.
Dün saat 14.00’de Süleyman Demirel Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda konuşan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Isparta Temsilcisi Gonca Cankut Kayacan, kadının iş hayatındaki rolü ve liderlik vasfı üzerinde durdu. Kayacan, konuşmasında; “Bilindiği gibi çok sayıda Avrupa ülkesinden önce, 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren bir ülkeden bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda inanılmaz bir değişim görüyoruz.  
 
Tabi ki söz konusu kadın olunca söyleyecek çok şey var. Bizler KADEM olarak hayatın her alanında kadının var olması gerektiğini savunuyoruz. Kadınların iş hayatına daha fazla katıldığı bir süreçte maalesef birçok olumsuz gelişme yaşanıyor. İlk olarak iş yaşamında belli bir noktaya geldikten sonra çeşitli engellerle karşılaşan kadınlar, kariyerini bir basamak daha ileriyle götürme için üstün bir gayret sarfediyor.
 
Liderlik ve Yönetici pozisyonunda erkeklerin egemen olduğu iş hayatında, yüksek mevkilere gelen kadınların erkekler kadar işlerinde başarılı olduklarını görüyoruz. Bu bizi son derece mutlu ediyor.
 
Kuruluşundan bugüne kadının her alanda görünür olması hedefiyle çalışmalarına devam eden KADEM, iş hayatında daha fazla kadının olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu noktada üniversite öğrencisi ve mezunu genç kızların girişimciliklerini destekliyor, düzenlediği eğitimlerle kadınlara hayatın her alanından paylaşımda bulunuyoruz ve kadının iş yaşamında karşılaştığı ya da karşılaşabileceği sıkıntılar üzerinde durularak, kadınlara liderlik eğitimi verilmesi konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bu ve benzeri birçok çalışmaya imza atan KADEM, hayatın her alanında bugüne kadar kadının yanında olmayı sürdürmüştür ve bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir” dedi.

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °