Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Jeste karşılık jest istedi

Jeste karşılık jest istedi

ISPARTA 1.03.2019 06:12:00 0
Jeste karşılık jest istedi
Partisinin merkez ilçe başkanlığı yeni binasının açılışı için İlimize gelen CHP TBMM Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, yerel seçimlerde Isparta’nın İYİ Parti’ye bırakılmasının önemli bir jest olduğunu belirterek, “İl Genel Meclisinde CHP’nin altı okuna aynı jestin yapılmasını ve destek verilmesini de bekliyoruz” dedi. Özel, “Isparta’da bir tek CHP oyu ittifak adayımız dışında herhangi bir yere gitmeyecektir. Ayrıca da Cumhuriyet Halk Partililer sandığa belediye ve belediye meclisinde ittifaka oy vermek için, il genel meclisinde de 6 okun da bulunduğu kendi adaylarına oy vermek için koşa koşa gideceklerdir” şeklinde konuştu.
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)  Merkez İlçe Başkanlığı Hastane Caddesi’nde yeni yerine taşındı. Binanın dün gerçekleştirilen açılışını CHP TBMM Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel yaptı. Açılıştan sonra parti binasında basın toplantısı düzenleyen Özel, İYİ Parti ile birlikte Isparta’da ittifak adayı olarak Gökmen Hakkı Gökmenoğlu’nu çıkardıklarını belirterek, bu yapılan jeste il genel meclisi seçiminde jestle karşılık istediklerini söyledi.
BELEDİYE BAŞKANLIĞINDA İYİ PARTİ’NİN LOGOSU 6 OK HÜKMÜNDEDİR
Isparta’daki seçim izlenimlerini aktaran Özel, “Isparta’da gördüğümüz ittifak ruhunun Cumhuriyet Halk Partililer ve İYİ Partililer tarafından tamamen benimsendiği yönünde. Isparta’da İYİ Parti’nin belediye başkan adayını destekliyoruz, İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin ortak belediye meclis listesi var. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi, kendi listesi ile il genel meclisi seçimlerine giriyor. Bu konunun Cumhuriyet Halk Partililer tarafından iyi bilinmesi gerekiyor. İl Genel Meclisi’nde pusulayı açtıklarında 6 oklu listeye oy verecekler ancak belediye meclisi ve belediye başkanlığında İYİ Parti’nin logosu 6 ok hükmündedir. Firesiz şekilde hep birlikte bu oyu verecekler. Cumhuriyet Halk Partisi Isparta’da yürüttüğü seçim süreçlerini 31 Mart’taki Mart’ın sonu bahar sloganına uygun olarak hiç kimseyi ötekileştirmeden, şeytanlaştırmadan, Isparta’yı kutuplaştırmanın kimseye faydası olmadığını bilerek, son derece yapıcı üslupla sürdürmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi, kullandığı dille 31 Mart’ta derman belediyeciliğini müjdelemektedir. İstanbul ve Ankara’nın özlediği iyi büyükşehir yönetimine yani Aydın, Muğla, İzmir, Eskişehir’in yönetildiği gibi yönetilme özlemini 31 Mart’ta sonlandıracak” dedi.
SONUNA KADAR DESTEĞİMİZİ KENDİSİNE VERİYORUZ
Bir gazetecinin ittifak adayının 10 yıllık baro başkanlığı görevinde bulunduğunu hatırlatması üzerine Özgür Özel, “Biz 432 kilometre hak, hukuk, adalet için yürümüş bir genel başkanın partisiyiz. Biz en çok Türkiye’de baroların yani savunma mesleğinin mensuplarının meslek örgütünün sesini yükseltmesini gerektiği yerde uyarılarda bulunmasını gerektiği yerde de cübbeyi çıkarıp ayağına siyaset ayakkabılarını giyip yollara düşmesini her zaman teşvik ettik. Isparta’daki adayımız baro başkanlığı yapmış hukuka inanan kazandığı takdirde de hakkaniyetle ve adaletle belediyeyi yönetecek ve birlikte yöneteceğimiz bir adaydır. Kendisine desteğimiz tamdır kendisinin belediye başkanı olması durumunda bunun Isparta açısından son derece büyük bir kazanç olacağını düşünüyoruz, başarı sağlaması için gayretimizi sonuna kadar desteğimizi kendisine veriyoruz” şeklinde konuştu.
GENEL MECLİSİNDE CHP’NİN ALTI OKUNA AYNI JESTİN YAPILMASINI BEKLİYORUZ
2014 yerel seçiminde CHP’lilerin Isparta’da MHP Adayı Yusuf Ziya Günaydın’ı desteklediği yönündeki görüş ve bir soruyu yanıtlayan Özel, 31 Mart seçimlerinde CHP’nin oyunun başka yere gitmeyeceğini vurguladı. Özel, şunları söyledi: “Milliyetçi Hareket Partisinin Genel Başkanı, millete illet diyecek zillet diyecek kadar şuurunu kaybetmiş ve kendisini sarayın hesaplarına teslim etmiş birisidir. Cumhuriyet Halk Partililer kendilerine illet diyeni zillet diyeni ağzına geleni söyleyeni ve hakaretten başka bir şey bilmeyenleri gayet net şekilde ayırırlar sözümüzün kıymeti olan herkes için CHP’li üyeler üyeleri gönül verenleri oy verenleri oy vermeyi düşünen herkes için söylüyoruz, Isparta’da bir tek  CHP oyu ittifak adayımız dışında herhangi bir yere gitmeyecektir, ayrıca da Cumhuriyet Halk Partililer sandığa belediye ve belediye meclisinde ittifaka oy vermek için il genel meclisinde de 6 okun da bulunduğu kendi adaylarına oy vermek için koşa koşa gideceklerdir.  Cumhuriyet Halk Partisi seçime girmiyor diye bir düşünce yok zaten ittifak adayımız ortak adayımız ittifak adayına basılan her oy İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na basılan oydur, Ankara’da Mansur Yavaşa basılan oydur. Onun için hiçbir sıkıntı yok ancak buradan bütün Isparta’daki bütün ittifak ortaklarımıza İyi partililere ve CHP’liler söylüyoruz Isparta’nın iyi Partiye bırakılma jesti önemli bir jesttir. İl Genel Meclisinde CHP’nin altı okuna aynı jestin yapılmasını ve destek verilmesini de bekliyoruz.”
KİMSE KORKMASIN, KORKUTMAYA ÇALIŞANLARIN OYUNUNA GELMESİN”
Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim pusulalarının fazla bastırılmasıyla ilgili eskiden yüzde 15 olan kararını bu seçimde her sandık için 365 fazla pusula olarak belirlediğini dile getiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Bu konuyla ilgili Türkiye’de bir takım çevreler ve seçime yönelik bir güvensizlik olarak bunu göstermeye çalışanlar var. Korku siyasetini yapanların oyununa gelmeyeceğiz. Isparta’da da, İstanbul’da da, İzmir’de de, Ankara’da iddialı olduğumuz her yerde ilçe başkanlıklarımızın il başkanlıklarımızın seçim sandıkları görevlendirmeleri tamam. Görevlilerimiz gözlerini dört açacaklar, en iyi eğitimi aldılar. Oylar atılırken, oylar sayılırken tutanak tutulurken oradalar, orada ıslak imzalı tutanakları ellerine alacaklar ilçe başkanlıklarına getirip sisteme kaydedecekler. Sandıklara sonuna kadar sahip çıkacağız. Seçmeni korkutmak demek sandıktan uzak tutmak demektir. Bütün tek adamlar bütün diktatörler seçimlere katılım oranlarının düşüklüğünden beslenirler. Bunun yolu seçmeni oylar çalınacak diye korkutmaktır. Bu konuda geçtiğimiz seçimlerdeki tecrübelerle alınan bütün tedbirlerle hep birlikte yerel seçimlerde özellikle zayıf olduğumuz adayımızın bulunmadığı ve çok sıkıntı çektiğimiz coğrafyalar bu seçimde yok. Bu seçimde iddialı olduğumuz her yerde sandıklara tam hakimiyetimiz var. Kimse korkmasın seçim görevlilerimizi sandık görevlilerimizi iki kat, üç kat uyararak dikkate sevk ederek ve eğitimlerini tamamlamış olarak büyük bir kararlılıkla sandık başında tutacağız. Vatandaş oyunu kullanacak, biz 31 Mart’ta İstanbul’dan, Ankara’dan başlayarak tüm Türkiye’de çok büyük bir başarıya imza atacağız. Kimse korkmasın korkutmaya çalışanların oyununa gelmesin” diye konuştu.
SEÇİME KATILIMI DÜŞÜRMEYE YÖNELİK BİR SARAY DEDİKODUSUDUR
Özel, seçim sonrasında bilgisayar üzerinden oyların değiştirilip, değiştirilemeyeceğiyle ilgili soruya da şu yanıtı verdi: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak da, İyi Partinin de, Milliyetçi Hareket Partisinin de, Ak Parti’nin de, diğer siyasi partilerinde paralel bilgisayar programları var. Tutanaklarımız oraya işleniyor, o program kendisini YSK’nınkiyle karşılaştırıyor. Kodu bizde olan dışarıya açık olmayan arada farklılık varsa kırmızı ışık yanıyor. 48 saat içerisinde itiraz ediyoruz. Bilgisayar programlarında farklılık var hile yapılıyor yalanı seçime katılımı düşürmeye yönelik bir saray dedikodusudur. Vatandaş oyunu güvenerek versin sandıklara belediye seçimlerinde zaten çok sayıda belediye meclis üyesi adayının, encümen adayının, il genel meclisi üyesi adayının olduğu yerel seçimlerde zaten sandığın başı oldukça fazla göz tarafından izlenmektedir. CHP olarak bu yerel seçimlerde sandıklarda tam hakimiyetin bir tane oyu çaldırmamamın peşindeyiz. Bilgisayar programlarıyla ilgili hiçbir endişeye mahal yoktur, bütün partilerde aynı anda izleniyor, onun için korku yaymanın anlamı yoktur.”
 
 

Anahtar Kelimeler: istedi jest karşılık jeste
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °