Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Jandarmadan kenevir operasyonu

Jandarmadan kenevir operasyonu

ISPARTA 16.05.2018 12:59:00 0
Jandarmadan kenevir operasyonu
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Eğirdir ilçesi Yukarıgökdere köyünde bir kişinin uyuşturucu madde elde etmek amacıyla yasadışı kenevir ürettiği bilgisinden hareketle düzenledikleri operasyonda 129 kök kenevir bitkisi ve 1 adet tüfek ile 6 adet tabanca fişeği ele geçirdi. Konuyla ilgili şu bilgiler verildi: “Isparta İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucunda; Eğirdir ilçesi Yukarıgökdere köyünde bir şahsın uyuşturucu madde elde etmek maksadıyla yasadışı kenevir bitkisi ektiği yönünde bilgiler elde edilmiştir.
 
Isparta İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince; Eğirdir ilçesi Yukarıgökdere köyünde H.D isimli şahsın uyuşturucu madde elde etmek maksadıyla yasadışı kenevir bitkisi ektiğine yönelik alınan bilgi üzerine, yapılan araştırma, takip ve adli makamlardan alınan arama kararı ile şahsın evinde eklentilerinde ve bahçesinde yapılan arama sonucunda boyları 5-10 cm arasında değişen ve saksılar içerisine ekili vaziyette (129) kök kenevir bitkisi, (1) adet otomatik av tüfeği ve (6) adet 9 mm çapında tabanca fişeği ele geçirilmiş olup yakalanan malzemeler muhafaza altına alınarak, kenevir bitkileri yakılmak suretiyle imha edilmiştir.
 
Yasadışı kenevir bitkisi yetiştirdiği tespit edilen H.D isimli şahıs adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alınmıştır. 
 
            Isparta İl Jandarma Komutanlığı, halkın huzur ve güvenine yönelik faaliyetlerini kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir.”

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °