Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İyi Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur’dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı; Gelecek Öğretmenlerle Şekillenir

İyi Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur’dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı; Gelecek Öğretmenlerle Şekillenir

ISPARTA 24.11.2021 08:49:00 0
İyi Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur’dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı; 
Gelecek 
Öğretmenlerle
Şekillenir
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm öğretmenleri kutladı.
 
İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile yayımladığı mesajında, ‘Gelecek öğretmenlerle şekillenir. Sadece bir harf değil, alfabe öğreten, okuma yazma öğreten, hakkı öğreten, hukuku öğreten, Büyük Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti öğreten öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor saygılarımı sunuyorum’ dedi.
 
İYİ Parti Isparta Milletvekili Cesur, ‘Her zaman kendileri ile gurur duyduğum anne ve babam başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizi bu anlamlı günde canı gönülden kutluyorum. Sizler çok ama çok önemli bir görevi üstlenmiş olan Çağdaş Türkiye’mizin mimarlarısınız’ sözlerine yer verdi. Milletvekili Aylin Cesur’ un Öğretmenler Günü Mesajı: “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e 90 yıl önce ’Millet Mekteplerinin Başöğretmeni’ unvanının verilmesi nedeniyle, 1981 yılından bu yana kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün bir yenisini daha kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
 
Büyük Atatürk, cehalete karşı verilen savaşta da ebedi Başöğretmenimiz olmuştur. Vatanı kurtarmanın sadece cephede gerçekleşmediğini çok iyi bilen Atatürk, “En büyük savaş, cehalete ve gericiliğe karşı yapılan savaştır” diyerek eğitim ve öğretime verdiği önemi ortaya koymuştur. Bugün Sayıştay raporlarına göre hala 150 binin üzerinde öğretmen açığı varken, sadece geçtiğimiz yıl atanamayan 400 binden fazla öğretmenimiz varken, mevcut yönetimin eğitme verilmesi gereken önemden çok uzaklarda olduğunu görüyoruz. Öğretmenlerimizin koşullarının iyileştirilmesi için, yeterli sayıda atama yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde verdiğimiz bütün önergelerin reddedilmesini üzüntüyle karşılıyoruz.
 
Yarın, eğitime hak ettiği değerin yeniden verilebilmesi için gayretle çalışıyor, bugünse yapılan ve yapılmayanları büyük bir dikkatle takip ediyor, itirazlarımızı her fırsatta dile getiriyoruz. Yüklendikleri ağır sorumluluklara rağmen hak ettikleri saygınlığa bir türlü kavuşturulmayan öğretmenlerimiz bir an önce hak ettikleri saygı ve değeri kazandıracak, ekonomik, sosyal haklarını düzenleyecek, çalışma şartlarına ihtiyaç duymaktadır. Öğretmenler bizim başımızın tacıdır; geleceğe onlarla güvenle bakıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Saygılarımla” dedi.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °