Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İYİ Parti Isparta Milletvekili Cesur’dan; Isparta’da Karantina’daki Umrecilerle ilgili JET ÖNERGE

İYİ Parti Isparta Milletvekili Cesur’dan; Isparta’da Karantina’daki Umrecilerle ilgili JET ÖNERGE

ISPARTA 2.04.2020 16:11:00 0
İYİ Parti Isparta Milletvekili Cesur’dan; 
Isparta’da
Karantina’daki
Umrecilerle ilgili
JET ÖNERGE
İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanmak üzere Isparta’daki vaka sayısının yüksek olması ve Isparta’daki karantinada bulunan umreciler konusunda jet önerge verdi.
 
AYLİN CESUR’DAN JET ÖNERGE
İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur; Isparta’nın; “Nüfusa Oranlı Corona Vakası” sayısında 1. Olmasının Nedenini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Sordu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Corona Virüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından dün açıklamalarda bulunmuş ve Bakan Koca illere göre vaka sayısını da ilk kez açıklamıştı. Isparta İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur ise bu açıklamanın hemen ardından TBMM’ne verdiği Soru Önergesinde Sağlık Bakanı’na bu rakamın yüksek olmasının nedenlerini sordu.
 
Önergesinde Isparta AK Parti Milletvekili Recep Özel tarafından Sosyal Medya Hesaplarında duyurulan 268 vakanın 245’inin umreden gelen ve karantinada bulunan vatandaşlar olduğu bilgisini de vererek; buna göre, karantina altındaki vatandaşlara uygulanan tedbirlerin yetersiz olup olmadığını soran Cesur; “karantinadaki vatandaşların ve onların tedavi göreceği hastanelere başka sebeplerle gidecek Ispartalı vatandaşların sağlıkları riske atılmamış mıdır, sorumlusu kimdir” diye ekledi. 
 
14 günde 586 vatandaşın 245’inin salgına yakalanmasının, aynı zamanda Türkiye’deki diğer karantinadaki umrecilerin olduğu illerdeki vaka sayısının yüksek olmasının yapılan karantinalardaki tedbirlerin yetersiz olmasına mı bağlıdır diyen Milletvekili Aylin Cesur, Umrecilerin kaldığı karantina yurtlarındaki personelin, tedavi gördükleri hastanelerdeki sağlık ve diğer personelin risk altında kalıp kalmadığını da soru olarak ekledi.
Tüm Türkiye’ye kısa zamanda Corona’nın yayılmasında, ilk gelen 15 bin civarındaki umrecinin hiçbir tedbir alınmadan evlerine gönderilmelerinin payı var mıdır diyen Cesur’un Soru Önergesinin tam metni:
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °