Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İYİ Parti Isparta Milletvekili Cesur’dan; Başkan Tural’a Hayırlı Olsun Ziyareti

İYİ Parti Isparta Milletvekili Cesur’dan; Başkan Tural’a Hayırlı Olsun Ziyareti

ISPARTA 13.05.2022 10:50:00 0
İYİ Parti Isparta Milletvekili Cesur’dan; 
Başkan Tural’a 
Hayırlı Olsun 
Ziyareti
İyi Parti Milletvekili Aylin Cesur, partisinin il ve merkez ilçe yöneticileriyle birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 
 
Ziyarette oda başkanları da hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İyi Parti Milletvekili Aylin Cesur’un kendilerini hiç yalnız bırakmadığını özellikle pandemi döneminde sürekli arayıp sorarak esnafın talep ve beklentilerimizi aldığını belirten Birlik Başkanı Ahmet Tural “Kendileri bu talepleri hem TBMM’de dile getirmiş, hem de gerekli mercilere iletmiştir. Bizim sesimiz kulağımız olmuştur. Zaten bugünkü ziyareti de esnaf ve sanatkara verdiği önemi ortaya koymaktadır.  Sayın vekilim esnaf ve sanatkarlarımız göstermiş olduğunuz teveccühten dolayı sizlere teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.
ESNAFIN EKONOMİK
ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLMELİ
Pandemi kısıtlamalarının kaldırılmasından sonra, bu kez de dünya genelindeki enerji ve tedarik krizinin etkilerine maruz kaldıklarını ifade eden Başkan Tural  “Tabiki özellikle akaryakıt başta olmak üzere, enerji ve kira bedellerindeki yüksek artışlar esnafımızı derinden etkiledi. Esnafın ekonomik şartlarının mutlaka iyileştirilmesi gerekir.  Bunun için de her platformda taleplerimizi dile getiriyoruz. Öncelikli talebimiz akaryakıtta mutlaka ÖTV düşürülmesi ve şoför esnafımıza  ticari akaryakıt desteği verilmesi ayrıca pandemi döneminde uygulanan eşel mobil fiyat sistemi modeline yeniden geçilmesidir. Elektrik bedelinde, esnafımız ticarethane kapsamından çıkarılmasını, elektrik ve doğalğazda zamların geri alınarak esnafa özel tarife uygulanmasını, en azından belli bir süre zamların sübvanse edilmesini talep ediyoruz.  Esnafımızın ödediği Bağ-Kur primleri çok yüksek primlerin düşürülmesini istiyoruz. Ayrıca sigortalı çalışanlar 7200 prim doldurma günüyle emekli olabiliyorken,  Bağ-Kur’da  9000 işi günü prim ödenmek zorunda. Bu eşitsizliğin giderilmesini de talep ediyoruz. Yıllardır Meclis’te bekleyen esnaf ve sanatkarın zincir marketler karşısında korunmasına yönelik Perakende Yasası düzenlemesi var. Esnafımızın artık zincir marketler ve büyük AVM’ler karşısında rekabet edebilecek gücü kalmamıştır. Bu nedenle küçük esnafımızı koruyan bu düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Yine internet üzerinden alışverişler için de acilen bir düzenleme yapılmasını bekliyoruz. Maalesef internet üzerinden yapılan kontrolsüz satışlarla birlikte yüksek komisyon bedellerinden esnafımız çok şikayetçi” dedi. Başkan Tural, bu konuda  Birlik ve Göller Bölgesi TEKONOKENT’i ile ortaklaşa yürütülen Esnaf Cebinde uygulaması hakkında da bilgi vererek,  “15 Haziran itibariyle bu uygulamayı hayata geçiriyoruz. Düşük komisyonlarda esnafımıza e ticaret imkanı sağlayan bu uygulama ile yılda 45 milyon liranın ilimiz esnafının cebinde kalmasını hedefliyoruz” diye konuştu.
BAŞKANIMIZIN ÇOK DAHA İYİ
İŞLER YAPACAĞINA İNANIYORUM
İyi Parti Milletvekili Aylin Cesur da Başkan Tural ve yönetimine hayırlı olsun temennilerini iletti. “Başkanımız bu görevi başarıyla yaptı. Bende arkadaşlarımla çok daha iyi işler yapacağına olan inancımla kendisine başarı dilemeye geldim. Başarmak zorundayız. Türk milletti çok badireler atlattı. Bu ülke Cumhuriyetle yeniden var edildi. Var etmek sanayicimizle, üreticimizle oluyor ama ürettiğimizi satabilmemiz gerekiyor. Üretilenin vatandaşa ulaşabilmesi için Türkiye ekonomisinin bel kemiği esnafa ihtiyaç var. Bizde esnafın merkezindeyiz. Ben sizlere teşekkür ediyor hem de başarılarınızın devamını diliyorum” dedi. 
TECRÜBENİZLE ISPARTA’YA
FAYDALI OLDUNUZ
 Pandemi gibi zor bir dönem geçirildiğini belirten Milletvekili Cesur,  “En büyük yük sağlık çalışanları ve esnafa yüklendi.  Ekonominin yükünü esnaf yüklendi. Sizlerin ne kadar zorluklarla görev yaptığınızın farkındayız. Tecrübenizle Isparta’ya faydalı oldunuz. Biz siyasetçilerin görevi sizlerin yaptığı işleri kolaylaştırmak. Bizler de vatandaşın sorunlarını TBMM’ye taşıyarak çözmeye çalışıyoruz. Sayın Genel Başkanımızla Türkiye’nin her yerinde esnafımızı geziyoruz. Türkiye’yi yönetenlerin esnafa bir an önce destek olmalarını diliyorum” şeklinde konuştu. Pandemi döneminde her kapanmada sıkıntı yaşayan esnafın, yeterince destek alamadığını kaydeden Milletvekili Cesur, pandemi döneminde bu desteğin artırılması yönünde önergeler verdiklerini anlattı. Cesur, Başkan Tural’ın ilettiği konuları da dile getireceklerini söyledi. Açıklamaların ardından, Birlik Başkanı Tural, Milletvekili Cesur’a Ahi Sancağı plaketi, Milletvekili Cesur da Başkan Tural’a Atatürk portreli porselen plaket hediye etti. Ziyaret iyi dilek temennileriyle son buldu.

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °