Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; Ülkeyi Buğday Ambarı Yerine Mülteci Ambarına Çevirdiler

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; Ülkeyi Buğday Ambarı Yerine Mülteci Ambarına Çevirdiler

ISPARTA 16.09.2021 16:42:00 0
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; 
Ülkeyi Buğday 
Ambarı Yerine 
Mülteci Ambarına 
Çevirdiler
İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Isparta’nın köylerini gezmeye devam ediyor. Milletvekili Cesur, Şarkikaraağaç’ın köylerine yaptığı ziyaret kapsamında, Göksöğüt, Arak ve Yukarı Dinek Köyü’nün ardından Yeniköy’de idi.
 
Milletvekili Cesur, beraberinde İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, İYİ Parti Şarkikaraağaç İlçe Başkanı Cemil Çelik, ve İYİ Parti teşkilatlarından oluşan heyetle Yeniköy’de vatandaşlarla buluştu ve köy halkının sorunlarını dinledi. Milletvekili Cesur’un ziyaret ettiği tüm köylerde vatandaşlar tarafından şikayet konusu olan “tarım desteklerinin alınamaması sorunu”, Yeniköylülerce de dile getirildi. Özellikle hayvancılık ve süt üretimi konusunda girdi maliyetlerinin yüksekliği ve satış fiyatlarının düşüklüğü sebebi ile ciddi sıkıntılar yaşandığını belirten vatandaşlar, ayrıca devletin kendilerine vermeleri gereken destekleri alamadıklarından ve devlet yetkililerinin sorunlarına ilgisizliğinden de yakındı.
 
Köylüler, sorunlarının giderek büyümesi ve çözüme kavuşturulmaması sebebi ile Milletvekili Cesur’a “Köylü yaşamaktan bıktı”, dedi. “Tarım ve hayvancılık düzelmeden, Türkiye büyüyemez. Türkiye üreten ve üretim sayesinde büyüyen bir ülke idi yine öyle olmalı. Eskiden bizim ambarlarımız sizlerin ürettiğiniz ürünler ile doluydu. Şimdi Türkiye MÜLTECİ AMBARI haline getirildi.” diyen Milletvekili Cesur, İYİ Parti iktidarında bu alanlarda yalnız bırakılmış olan köylü ve çiftçilere destek verileceğini ve sorunlarının çözüleceğini, kimsenin yarınlar için umutsuzluğa düşmemesini, sorunları dinlemek dışında sizlerin sorunlarını biliyor ve çözüm için hazırlıklarımızı yapıyoruz, umutsuzluğa kapılmayın demeye de geldim” dedi.
 
Milletvekili Cesur, İYİ Parti olarak tarım ve hayvancılığın iyileştirilmesinin, köyünden kentine üreten bir ekonominin yeniden inşa edilmesinin gerekliliğini gördüklerini ve bu amaçla çalıştıklarını söyledi. Köylülerin büyük ilgi gösterdiği toplantıda Milletvekili Cesur, köyde bulunuş sebebinin oy istemek değil, milletvekili olarak görevini yapmak, oy veren vermeyen herkesin sorunlarının çözümü için kendi üzerine düşeni yapmak olduğunu söyledi.
 
Milletvekili Cesur, Yeniköylüler tarafından dile getirilen sorunları dinleyip tek tek not alırken, köyün tüm sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve ilgili Bakanlıklara taşıyacağının sözünü verdi. Milletvekili Cesur, ayrıca daha önceden Yeniköy’ün sorunlarına dair Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunmuş olduğu soru önergelerini ve yaptığı çalışmaları da köy halkı ile paylaştı. Toplantının ardından, Milletvekili Cesur köyün kadınları ve gençleri ile sohbet ettikten sonra köy ziyaretlerine devam etmek üzere Yeniköy’den ayrıldı.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °