Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; Ş. Karaağaç’ta Sorunlara 20 Yıl Dokunulmamış!

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; Ş. Karaağaç’ta Sorunlara 20 Yıl Dokunulmamış!

ISPARTA 16.09.2021 12:38:00 0
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; 
Ş. Karaağaç’ta 
Sorunlara 20 Yıl
Dokunulmamış!
İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Isparta’nın köylerini gezmeye devam ediyor. Milletvekili Cesur, Şarkikaraağaç’ın köylerine ve beldelerine yaptığı ziyaret kapsamında, Göksöğüt, Arak, Yukarı Dinek ve Yeniköy’ün ardından Çarıksaraylar’a gitti.
 
Milletvekili Cesur, beraberinde İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, İYİ Parti Şarkikaraağaç İlçe Başkanı Cemil Çelik, ve İYİ Parti teşkilatlarından oluşan heyetle Çarıksaraylar’da vatandaşlarla buluştu ve beldenin sorunlarını dinledi. Belde halkının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Milletvekili Cesur, beldede bulunuş sebebinin oy istemek değil, milletvekili olarak görevini yapmak, oy veren vermeyen herkesin sorunlarının çözümü için kendi üzerine düşeni yapmak olduğunu söyledi.
 
Milletvekili Cesur’a gelen şikayetlerin başında, ilçeye yıllardır doğal gaz getirilmemesi yer aldı. Çarıksaraylarlı bir vatandaş, “Burada yollar bozuk. Doğalgaz yok. Niye gaz yok? Yalvaç’ta var, Akşehir’de var, Beyşehir’de var, Şarkikaraağaç’ta gaz yok. Burada 4 kişiyiz diye mi gaz gelmiyor? Rahmetli Demirel’in zamanından beri bir şey yapılmadı, Şarkikaraağaç hep aynı kaldı.” diyerek yakındı. Cesur; “Şarkikaraağaç’ın sorunları çok fazla, bu sebeple Şarkikaraağaç’ın sorunlarının çözümü için ayrıca çalışıyoruz.
 
Bunca köyde dizi dizi sorunları dinledikten sonra gördüm ki, Şarkikaraağaç’a el değmemiş, Şarkikaraağaç’taki sorunlara yıllardır kimse sahip çıkmamış” diyen Milletvekili Cesur, Çarıksaraylılar tarafından dile getirilen diğer sorunları da dinleyip tek tek not aldı, beldenin tüm sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve ilgili Bakanlıklara taşıyacağının sözünü verdi. Milletvekili Cesur’un pek çok ziyaretinde ortak olarak dile getirilen “mülteciler sorunu” da Çarıksaraylar halkının da gündemindeydi.
 
Vatandaşlar, mültecilerin sayılarının hızla artmasından endişe ettiğini dile getirirken, Milletvekili Cesur, “Yıllardır süren yanlış politikalar sonucu, ülkemizde kayıtsızlarla birlikte mültecilerin sayıları resmî rakamlarla 5 ama 8 milyonu buldu ve 50 milyar dolardan fazla kaynak harcandı. Bu kadar büyük bir kaynak Türkiye’nin bugünkü pek çok sorununu çözmek için kullanılabilirdi. Türkiye MÜLTECİ AMBARI haline getirilmiştir. Bu insanlar bayramda seyranda serbestçe gidip geldikleri evlerine gönderilmelidir. Sorun sadece para sorunu değildir. Türkiye’nin demografik yapısı değişmektedir.
 
İYİ Parti iktidarında Türkiye’nin mülteci politikası bu şekilde devam etmeyecek, ilk iş bu problem çözülecek.” dedi. Milletvekili Cesur, ayrıca daha önceden Şarkikaraağaç’ın ve Çarıksaraylar’ın sorunlarına dair Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunmuş olduğu soru önergelerini ve yaptığı çalışmaları da belde halkı ile paylaştı.
 
Toplantının ardından, Milletvekili Cesur beldenin kadınları ve gençleri ile sohbet ettikten sonra köy ve belde ziyaretlerine devam etmek üzere Çarıksaraylar beldesinden ayrıldı.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °