Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; Bayram Sağlıkçıya da Bayram Olmalı

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; Bayram Sağlıkçıya da Bayram Olmalı

ISPARTA 17.05.2021 11:53:00 0
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; 
Bayram 
Sağlıkçıya da 
Bayram Olmalı
İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, 1 Nisan 2020’de koronavirüsten dolayı hayatını kaybeden Dr. Muharrem İdiz’in ölüm sebebinin SGK tarafından meslek hastalığı olduğunu kabul edilmesi üzerine bir beyanat verdi, kararın tüm sağlık çalışanları için bir emsal oluşturması gerektiğini söyledi.
 
Salgının ülkemizde ilk görüldüğü günden bugüne kadar koronavirüsten dolayı 427 sağlık çalışanı hayatını kaybetti. Koronavirüs, hala sağlık çalışanları için meslek hastalığı sayılmıyor ve illiyet bağı aranarak, hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının yakınlarının ölüm sebebinin Koronavirüs olduğunu ve bulaşın hastane ortamında gerçekleştiğini kanıtlaması gerekiyor. Bütün çağrılarına rağmen, konu ile ilgili bakanlıkların ısrarla yasal bir düzenleme yapmaktan kaçındığını belirten İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, koronavirüsten dolayı hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılması, iş göremeyecek hale gelenlerin gazi sayılması ve yakınlarına aylık bağlanması için yasal düzenlemeler yapılması üzerine 14 Mart 2021’de, Tıp Bayramı’nda TBMM Başkanlığı’na bir meclis araştırma önergesi vermişti, ancak iktidar tarafından bu çağrı dikkate alınmadı.
 
SGK, 1 Nisan 2020’de koronavirüsten hayatını kaybeden Dr. Muharrem İdiz’in ölümünden tam 13 ay sonra, ölüm sebebinin meslek hastalığı olduğunu kabul etti ve yakınlarına meslek hastalığı ölüm aylığı bağladı. Muharrem İdiz’in yakınları, meslek hastalığına bağlı ölüm aylığı alabilen birkaç aileden biri. SGK’nın verdiği karar üzerine İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur bulunduğu beyanatta şunları söyledi: “SGK’nın verdiği karar doğrudur ve olması gerekendir. Ancak sağlıkçılarımız için koronavirüsün meslek hastalığı sayılması için her defasında aylarca süren uzun prosedürlerle bireysel başvuru yapılması ve illiyet bağı aranması yanlıştır.
 
Konu ile ilgili yasal düzenleme yapılması ve koronavirüsün meslek hastalığı sayılması için Meclis’e önerge verdik, bunun için kanuni düzenleme şart. Ancak ilgili bakanlıklar, çağrılarımıza rağmen ısrarla yasal bir düzenleme yapmaktan kaçındı ve iktidar meclise muhalefet tarafından sunulmuş ilgili yasa tasarılarını görüşmüyor. Konunun yeniden gündeme alınmasını umutla bekliyoruz. SGK’nın kararı hayatını koronavirüsten kaybeden tüm sağlık çalışanlarımız için emsal sayılmalıdır. Sağlıkçılarımız, hayatlarını ortaya koyarken aileleri için daha az endişelenmeli, acılı ailelerin ise en azından geçim sıkıntısı yaşamaması sağlanmalıdır. Bayram sağlıkçıya da bayram olmalı” dedi.
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °