Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İYİ Parti’de Yaşanan İstifalar İki Meclisin de; Aritmatiğini Değiştirdi

İYİ Parti’de Yaşanan İstifalar İki Meclisin de; Aritmatiğini Değiştirdi

ISPARTA 3.08.2020 07:31:00 0
İYİ Parti’de Yaşanan İstifalar İki Meclisin de; 
Aritmatiğini 
Değiştirdi
İYİ Parti Isparta Teşkilatında yaşanan ‘olağanüstü’ gelişmeler Belediye ve İl Genel Meclisindeki parti üyesi dağılımlarını da değiştirdi. Belediye Meclisinin 8, İl Genel Meclisinin 1 Bağımsız Üyesi oldu.
 
BELEDİYE MECLİS DAĞILIM
NASILDI? NASIL OLDU?
Bilindiği gibi, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde 31 Üyeden oluşan Isparta Belediye Meclisinde üye dağılımı Ak Parti 12 Meclis üyesi ve artı 3 kontenjanla 15 üye, MHP 8 üye ve İYİ Parti 8 (Millet İttifakı İYİ Parti 4, CHP 4) üye çıkarmıştı.
BELEDİYE MECLİSİ’NİN
8 BAĞIMSIZ ÜYESİ OLDU
İYİ Parti Isparta teşkilatında ilk olarak İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Ramazan Kabalak partisinden istifa etmesiyle İYİ Parti’nin Meclisteki sandalye sayısı 7’ye düşmüştü. Bundan iki gün sonra ise İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan ile birlikte Barida Hotels’de ortak basın toplantısı yapan diğer 7 Meclis üyesinin de istifa ettiği açıklandı. Bu istifalarla, İYİ Parti’nin toplam 4 üyesi de istifa ettiği için Belediye Meclisinde ittifak çerçevesinde meclise İYİ Parti çatısı altında giren 4 CHP’li Meclis üyesi kaldı. Diğer bir deyişle İYİ Parti’nin Belediye Meclisindeki 8 üye sayısı 4’e düşmüş oldu. Bu durum, Belediye Meclisi’nin sıfır olan bağımsız üye sayısı da bir anda 4’e çıkardı.
İŞTE BELEDİYE MECLİSİNDE
SON ARİTMATİK
Yaşanan tüm bu istifa ve gelişmelerin ardından Belediye Meclisinde Ak Parti 15, MHP 8 ve İYİ Parti (CHP’li üyeler) 4 ve Bağımsızlar 4 olarak partilerin sayısal üyelikleri değişmiş oldu.
İYİ PARTİ’NİN İL GENEL
MECLİSİNDE ÜYESİ KALMADI
Öte yandan; İl Genel Meclisinde de partilerin üyelerinde sayısal değişim yaşandı. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde; Ak Parti 25, MHP 5, CHP 2 ve İYİ Parti 2 üye olarak belirlenen dağılımda; İYİ Parti’nin İl Genel Meclisi Merkez İlçe Üyesi Sinan Aydın’ın geçtiğimiz gün partisinden istifa etmesiyle İYİ Parti’nin İl Genel Meclisinde 1 üye ile temsil edilecek.
İŞTE İL GENEL
MECLİSİNDE SON DURUM
Buna göre; İl Genel Meclisinde partilere göre üye dağılımı; Ak Parti 25, MHP 5, CHP 2, İYİ Parti 1 ve Bağımsız 1 olarak belirlendi.
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °